23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Το έγγραφο της Facebook που διέρρευσε δείχνει ότι η εταιρεία δεν έχει ιδέα πώς να διαχειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών

    Η Facebook συμμετείχε πάντα σε κάποια διαμάχη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς η εταιρεία έχει ρητά ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στην πώληση δεδομένων χρηστών. Ωστόσο, ένα νέο έγγραφο που διέρρευσε δείχνει ότι τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα από ό, τι φανταζόμασταν.

    Το εσωτερικό έγγραφο (μέσω του Engadget) είναι μια αναφορά που συντάχθηκε από μηχανικούς απορρήτου από την ομάδα διαφημίσεων του Facebook και στάλθηκε στους ηγέτες της εταιρείας. Οι μηχανικοί περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το Facebook θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές ζητώντας νέα μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής για την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, ακόμη και οι μηχανικοί της Facebook συμφωνούν ότι η εταιρεία δεν έχει κανέναν έλεγχο στον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων των χρηστών εσωτερικά. Η ομάδα διαφημίσεων του Facebook προειδοποίησε τους διευθυντές του κοινωνικού δικτύου ότι η εταιρεία θα δυσκολευόταν να υποσχεθεί στις κυβερνήσεις οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτό το κομμάτι

    “We do not have an adequate level of control and explainability over how our systems use data, and thus we can’t confidently make controlled policy changes or external commitments such as ‘we will not use X data for Y purpose,’” wrote the report’s authors. “And yet, this is exactly what regulators expect us to do, increasing our risk of mistakes and misrepresentation.”.

    Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι η βάση δεδομένων της Facebook έχει “ανοιχτά σύνορα”, έτσι ώστε τα δεδομένα χρηστών, τα δεδομένα τρίτων, ακόμη και τα ευαίσθητα δεδομένα να αποθηκεύονται όλα μαζί. Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος ενός συγκεκριμένου κομματιού αυτών των δεδομένων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν και ένας εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε ότι η εταιρεία δεν συμμορφώνεται με τις ρυθμιστικές αρχές, ένας ανώνυμος υπάλληλος περιέγραψε την κατάσταση ως ένα πλήρες χάος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.