16.7 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Η κακή ποιότητα κάμερας web της Apple Studio Display δεν είναι σφάλμα λογισμικού τελικά

    Όταν η Apple ανακοίνωσε την Studio Display, υποσχέθηκε “εντυπωσιακή” ποιότητα κάμερας web. Ωστόσο, καθώς οι πελάτες πήραν στα χέρια τους το προϊόν, παρατήρησαν ότι οι εικόνες που τραβήχτηκαν από την ενσωματωμένη κάμερα δεν ήταν καλές. Η Apple κυκλοφορεί τώρα ένα λογισμικό beta που υπόσχεται να διορθώσει μερικά από αυτά τα ζητήματα – αλλά το θέμα είναι ότι η κακή ποιότητα κάμερας web της Studio Display δεν είναι σφάλμα λογισμικού τελικά.

    Σύμφωνα με σχεδόν κάθε ιδιοκτήτη της Studio Display, οι εικόνες κάμερας web είναι αρκετά κακές σε σύγκριση με την μπροστινή κάμερα σε άλλες συσκευές Apple. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εικόνες φαίνονται θολές και έχουν πολύ θόρυβο.

    Λίγο μετά τη δημοσίευση των πρώτων κριτικών της Studio Display που επικρίνουν την κάμερα web 12 megapixel στο διαδίκτυο, η Apple δήλωσε ότι εργάζεται σε μια ενημέρωση λογισμικού για να βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας που συλλαμβάνεται από την ενσωματωμένη κάμερα.

    Σχεδόν δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της Studio Display, η Apple κυκλοφόρησε σήμερα ένα υλικολογισμικό beta στους προγραμματιστές που φέρνει βελτιώσεις στην επεξεργασία εικόνας της ενσωματωμένης κάμερας web της εταιρείας.

    Όπως σημείωσε ο Jason Snell, η Apple έχει κάνει κάποιες προσαρμογές για να κάνει την λήψη του Center Stage χαρακτηριστικού λιγότερο επιθετική. Ταυτόχρονα, ο James Thomson σημείωσε επίσης ότι υπάρχει πολύ λιγότερος θόρυβος στις εικόνες κάμερας web μετά την ενημέρωση, καθώς και λίγο περισσότερη αντίθεση, αλλά η ποιότητα εξακολουθεί να είναι “αρκετά ξεπλυμένη” σε σύγκριση με άλλες κάμερες web.

    Η ενημέρωση δεν φαίνεται να βελτιώνει ως εκ θαύματος την ποιότητα της κάμερας web της Studio Display και υπάρχει λόγος για αυτό.

    Η Apple λέει με υπερηφάνεια ότι η νέα εξωτερική της οθόνη διαθέτει κάμερα 12 megapixel, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετή για ευκρινείς εικόνες. Εξάλλου, το iPhone και άλλες συσκευές Apple έχουν επίσης μπροστινές κάμερες 12 megapixel. Αλλά γιατί η κάμερα web της Studio Display είναι τόσο διαφορετική από την άποψη της ποιότητας της εικόνας;

    Ενώ οι περισσότερες συσκευές Apple διαθέτουν κανονική ευρεία μπροστινή κάμερα, η Studio Display διαθέτει έναν εξαιρετικά ευρύ φακό. Αυτό συμβαίνει επειδή διαθέτει το Center Stage, μια λειτουργία που χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να εστιάζει πάντα την εικόνα σε ένα άτομο κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης ή μιας εγγραφής βίντεο. Δεδομένου ότι αυτός ο φακός δεν έχει οπτικό ζουμ, το Center Stage επεξεργάζεται ψηφιακά την εικόνα για να κεντράρει τους ανθρώπους στο πλαίσιο.

    Έτσι, ενώ ένα iPhone είναι σε θέση να τραβήξει μια πραγματική selfie 12 megapixel, οι κάμερες Center Stage συλλαμβάνουν εικόνες στα 12 megapixels χρησιμοποιώντας τον εξαιρετικά ευρύ φακό και στη συνέχεια τις επεξεργάζονται ψηφιακά για να μοιάζουν με κανονική φωτογραφία ή βίντεο. Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτελέσματα λιγότερο ευκρινείς εικόνες.

    Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κάμερα web στο iMac ή το MacBook Pro θα είναι πάντα καλύτερη από αυτή στην αυτή της Studio Display, επειδή δεν είναι εξαιρετικά ευρεία η λήψη που κάνει.

    Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το τι κάνει η Apple όσον αφορά τις ενημερώσεις λογισμικού, δεν υπάρχει τίποτα που θα βελτιώσει δραματικά την κάμερα web στην εξωτερική της οθόνη. Η διόρθωση όπως καταλαβαίνετε έχει να κάνει με το hardware και έναν ίσως διαφορετικό φακό και όχι με το λογισμικό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.