22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τι περιμένουν οι ειδικοί από την Apple για το 2022

    Σίγουρα τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολο για την βιομηχανία της τεχνολογίας αλλά και για όλο τον κόσμο. Και η Apple έχει επηρεαστεί λοιπόν από την πανδημία. Πάρα αυτά κατάφερε να ξεπεράσει πρωτόγνωρες για αυτήν δυσκολίες και συνέχισε να σχεδιάζει, παράγει και να αποστέλλει τα προϊόντα της, λογισμικό και υπηρεσίες μέσα στο 2020 και 2021.

    Δυστυχώς η πανδημία συνεχίζει και στο 2022 αλλά πάρα αυτά όλα δείχνουν πως το 2022 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για την Apple.

    2021

    Παρά την πανδημία είναι δύσκολο να μην θεωρήσει κάποιος το 2021 μια επιτυχημένη χρονιά για την Apple. Αν και είχαμε καθυστερήσεις σε χαρακτηριστικά του iOS και προβλήματα στην παραγωγική αλυσίδα της Apple πάρα αυτά βασικές συσκευές όπως η iPhone 13 σειρά και το Apple Watch Series 7 κυκλοφόρησαν στην ώρα τους ενώ οι χρόνοι για τα νέα λογισμικά σε iPhone και Mac ήταν στους γνωστούς χρόνους. Την ίδια στιγμή και η Apple TV+ υπηρεσία συνέχισε να προσθέτει σημαντικούς τίτλους στην βιβλιοθήκη της.

    Η Apple είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες στον κόσμο που μπορεί να αντέξει οικονομικά τα πάντα έτσι ώστε να συνεχίσει την μηχανή παραγωγή της να λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς. Μάλιστα το 2021 είχαμε και καινοτόμες τεχνολογίες όπως τα M1 Pro και M1 Max chips και σημαντικούς ανασχεδιασμούς όπως τα 2021 MacBook Pro και iPad mini 6.

    “To 2021 ήταν μια τέλεια χρονιά για την Apple με σημαντική προώθηση του M1 αλλά και των επιδόσεων του iPhone και των υπηρεσιών της.” αναφέρει η Carolina Milanesi που είναι ιδρυτής του The Heart of Tech. “Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες στην παραγωγική αλυσίδα της βιομηχανίας της τεχνολογίας η Apple τα κατάφερε φανταστικά” καταλήγει η ίδια.

    Και οι αριθμοί της Apple συνηγορούν σε αυτό. Η Apple υπολογίζεται ότι πούλησε περισσότερες από 260 εκατομμύρια iPhones και 25 εκατομμύρια Macs, είχε ρεκόρ εσόδων σε ετήσια βάση ενώ είδαμε και αύξηση της βάσης χρηστών του Apple Watch κατά 100 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή οι αναλυτές υποστηρίζουν πως η Apple είχε μια μείωση κατά $10 δις εξαιτίας των προβλημάτων στην παραγωγική αλυσίδα το 2021.

    Αν μη τι άλλο ήταν το λογισμικό της εταιρείας που υπέφερε περισσότερο το 2021 με μεγάλα χαρακτηριστικά του να μην γίνονται διαθέσιμα και να τα περιμένουμε ακόμη.

    Περισσότερο από τα ίδια αλλά καλύτερα

    Την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον η Apple είναι μια εταιρεία που ακολουθεί συγκεκριμένα πλάνα που προσπαθεί να επαναλάβει κάθε χρόνο. Φέτος λοιπόν περιμένουμε τα νέα iPhone μοντέλα, μια αναβάθμιση του Apple Watch, μια ανανέωση του iPad και αναβαθμίσεις στο λογισμικό. Η Apple απέδειξε πως μπορεί να κρατήσει αυτά τα χρονοδιαγράμματα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

    Τον Σεπτέμβριο λοιπόν περιμένουμε την νέα iPhone 14 σειρά. Ενώ φήμες δείχνουν και την έλευση ενός rugged Apple Watch Series 8. To iPad Air επίσης αναμένουμε να δεχτεί την επόμενη του αναβάθμιση.

    Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένουμε ένα M1 Pro/Max 27 ιντσών iMac με νέα σχεδίαση καθώς και ένα νέο Mac Pro ενώ παράλληλα εικάζονται αναβαθμίσεις των Mac mini και MacBook Air.

    Επίσης οι ειδικοί περιμένουν πως ο κύκλος αναβάθμισης των Mac θα συνεχίσει να ισχυροποιεί την θέση της Apple στην αγορά των premium PC. Επίσης η εταιρεία σίγουρα θα δώσει βάση και στις υπηρεσίες της με το συνδρομητικό μοντέλο.

    Πολλοί εικάζουν πως τα Apple Watch αλλά και τα AirPods με τις αναβαθμίσεις τους φέτος θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για το 2022.

    Apple next big thing

    Φυσικά μια από τις μεγάλες προβλέψεις για φέτος είναι το φημολογούμενο AR/VR headset της εταιρείας. Όλοι οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η Apple μπορεί να προβεί σε αυτή την σημαντική ανακοίνωση μέσα στους επόμενους μήνες.

    Το ερώτημα είναι πως η Apple θα μας “πουλήσει” αυτό το νέο προϊόν.

    Η τεχνολογία AR και VR είναι εδώ και καιρό κοντά μας αλλά με λίγους παίχτες στον χώρο αυτό αλλά μεγάλους. Πάρα αυτά δεν έχουμε κάτι το οποίο να θεωρηθεί mainstream. Αυτή λοιπόν είναι η στιγμή που αρέσκεται η Apple να μπαίνει σε μια αγορά νέα παρουσιάζοντας μια καλύτερη συσκευή και μαθαίνοντας από τα λάθη που έκαναν οι ανταγωνιστές της. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να φέρει αυτή την αγορά σε ακόμη περισσότερο κόσμο.

    Μια τέτοια ανακοίνωση σίγουρα θα αποτελέσει την πιο σημαντική για φέτος από την Apple.

    To έξυπνο σπίτι είναι ακόμη ένας τομέας που η Apple έχει επενδύσει σημαντικά αλλά δεν έχει καταφέρει μια μεγάλη επιτυχία. Το HomePod το 2018 δεν τα κατάφερε και το Apple TV δεν κέρδισε τον ανταγωνισμό. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η Apple δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον χώρο και θα κάνει ακόμη μια σημαντική προσπάθεια φέτος.

    Στο ίδιο μήκος κύματος υπάρχει και το Matter smart home στάνταρ που θα κυκλοφορήσει το 2022 με τις πρώτες συσκευές να δέχονται αυτή την πιστοποίηση. Μένει να δούμε η Apple μέσω του HomeKit πως θα χειριστεί αυτή την νέα συνθήκη.

    Περιμένοντας

    Όπως και να έχει τίποτα δεν είναι επίσημο μέχρι να το παρουσιάσει ο Tim Cook. Από το Φθινόπωρο και μετά σίγουρα περιμένουμε σημαντικές ανακοίνωσης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.