17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Google πληρώνει την Apple για να μην δημιουργήσει την δική της μηχανή αναζήτησης

    Η Apple έχει μια συμφωνία με την Google έτσι ώστε η πρώτη να μην δημιουργήσει την δική της μηχανή αναζήτησης ενώ η αντίστοιχη της Google να παραμένει default επιλογή στο Safari. Αυτό ακριβώς αναφέρει μηνυτήρια αφορά σήμερα.

    Η Apple και η Google και οι CEO τους κατηγορούνται για ένα σύμφωνο συνεργασία και μη ανταγωνισμού που παραβιάζει την νομοθεσία για τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

    Πιο συγκεκριμένα το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο Apple CEO Tim Cook και ο Google CEO Sundar Pichai έχουν συχνές μυστικές συναντήσεις με την Google να συμφωνεί να μοιράζετε κέρδη με την Apple για τον παραπάνω σκοπό.

    Επίσης τονίζεται πως η Google πληρώνει την Apple ετήσιας δις δολαρίων με βάση αυτή την μυστική συμφωνία εφόσον η Apple απέχει από την δημιουργία μιας δικής της μηχανής αναζήτησης.

    Δεν αποτελεί βέβαια μυστικό πως η Google έχει συμφωνία με την Apple για να είναι η δική της μηχανή αναζήτησης η default επιλογή στις Apple συσκευές. Καμία εταιρεία δημόσια δεν έχει αναφέρει το ποσό αυτής της συμφωνίας αλλά εικάζεται πως η Google πληρώνει την Apple δις.

    Το 2020 το Thew New York Times ανέφερε ότι η Apple λαμβάνει περί τα $8-12 δις τον χρόνο έτσι ώστε η Google να διατηρεί την μηχανή αναζήτησης της ως default επιλογή στις συσκευές της Apple.

    Εικάζεται πως το παραπάνω είναι η μεγαλύτερη πληρωμή ετήσια που κάνει η Google στον οποιοδήποτε ενώ φέρνει το 1/5 των ετήσιων κερδών στην Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.