19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Intel αναφέρει πως ο νέος Core i9 επεξεργαστής για Laptops είναι γρηγορότερος από τον Apple M1 Max

    Η Intel παρουσίασε τους 12ης γενιάς Core επεξεργαστές της για laptops και ως μέρος της παρουσίασης τους τόνισε πως αυτοί είναι γρηγορότεροι από τον M1 Max επεξεργαστή της Apple και γενικότερα πως έχουν το γρηγορότερο mobile επεξεργαστή στον κόσμο.

    Ο νέος Core i9 είναι ένας 14 πυρήνων επεξεργαστής με 6 πυρήνες επιδόσεων και 8 πυρήνες αποδόσεων ενώ ο 10 πυρήνων M1 Max επεξεργαστής έχει 8 πυρήνες επιδόσεων και 2 πυρήνες αποδόσεων. Το high end μοντέλο της Intel έχει ένα Turbo Boost sστα 5GHz που ενεργειακά φτάνει τα 115 watts που είναι κατά πολύ όμως πιο απαιτητικό από τον M1 Max επεξεργαστή.


    “Specrate 2017 integer n-copy data is a good benchmark that we use to gauge client multi-threaded performance, and our data indicates that the Core i9-12900HK is faster performance-per-watt than the M1 Max processor in this test,”

    Σίγουρα θα πρέπει να δούμε πως συμπεριφέρονται αυτοί οι επεξεργαστές σε πραγματικά σενάρια καθημερινότητας για ένα σωστό συγκριτικό με τον M1 Max επεξεργαστή της Apple.

    Οι νέοι επεξεργαστές της Intel είναι σίγουρα γρήγοροι αλλά η Apple σίγουρα δεν μετανιώνει για την απόφαση της να φέρει τους δικούς της επεξεργαστές που δίνουν τρομερές επιδόσεις χωρίς όμως να έχουν μεγάλη ενεργειακή υπογραφή και να αυξάνουν θερμοκρασίες κάνοντας τους ιδανικούς για συστήματα όπως τα MacBook Air και MacBook Pro.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.