20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Τι περιμένουμε από το WWDC 2015

     

    WWDC-2015-logo

    Το Worldwide Developers Conference της Apple, το γνωστό μας πλέον και ως WWDC, θα ανοίξει τις πύλες του στις 8 Ιουνίου και για μια εβδομάδα. Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με αυτά που περιμένουμε στο μεγαλύτερο event του καλοκαιριού!

    iOS 9

    Το iOS πλέον είναι δεδομένο πως έχει μια συνέχεια τόσο στον σχεδιασμό του όσο και στα χαρακτηριστικά του. Κάθε χρόνο η Apple αναγνωρίζει τι μπορεί να προσθέσει και τι όχι και το παρουσιάζει για πρώτη φορά σε αυτό το συνέδριο όπου έχουμε και την κυκλοφορία της πρώτης μεγάλης beta του νέου λογισμικού στους προγραμματιστές. Μετά τον δραματικό ανασχεδιασμό που είδαμε στο iOS 7 και τις μεγάλες αλλαγές στις διεπαφές του χρήστη που είδαμε στο iOS 8 η Apple είναι σχεδόν βέβαιο πως φέτος θα στοχεύσει στην σταθερότητα και στην καλύτερη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει το λογισμικό στον χρήστη. Υπάρχουν επίσης μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να δούμε όπως ένα Guest Mode ή ένα Continuity στο iTunes. Το θέμα είναι πλέον καθαρά χρόνου και τι θα προλάβει να συμπεριλάβει η Apple στους μήνες που ακολουθούν.

    OS X 10.11

    Το περσινό OS X 10.10 Yosemite έφερε τόσο ένα ανασχεδιασμένο λογισμικό όσο και κάποια νέα και σημαντικά χαρακτηριστικά που το εναρμόνισαν ακόμη περισσότερο με το iOS. Τι μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε από το OS X 10.11; Βελτιώσεις των ήδη υπαρχόντων υπηρεσιών αλλά και σταθερότητα είναι σίγουρα το μεγάλο ζητούμενο. Από εκεί και έπειτα σίγουρα η Apple θα έχει κάποιους κρυμμένους άσους στο μανίκι της ίσως με νέα χαρακτηριστικά όπως τα Photo extensions και γιατί όχι ακόμη και ενσωμάτωση μιας τεχνολογίας Touch ID. Το σίγουρο είναι πως το OS Χ είναι πλέον τόσο ώριμο ως λογισμικό που δύσκολα μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις εκ του ασφαλούς.

    WatchOS 2.0

    Η Apple ήδη μας έχει υποσχεθεί εφαρμογές για το Apple Watch. Ένα WatchOS 2.0 με ένα πλήρες Watch SDK (όχι μόνο το WatchKit) έχει λογική. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει την δημιουργία μιας σειράς UIKit εφαρμογών αλλά και πολλά ακόμη που θα εκτοξεύσουν την εμπειρία του χρήστη με αυτή την νέα wearable συσκευή της Apple. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την Apple να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην συσκευή και για να το καταφέρει αυτό θα βασιστεί για ακόμη μια φορά στο μεγάλο της όπλο που ακούει στο όνομα Apple Developers.

    Apple TV

    H Apple έχει ωριμάσει απίστευτα επεξεργαστικά. Πλέον έχουμε την Metal και την γλώσσα προγραμματισμού Swift ενώ η εταιρεία γνωρίζει πως με επιτυχία μπορεί να λανσάρει νέα developer πακέτα και λογισμικά τρίτων. Επίσης το HomeKit είναι προ των πυλών. Ευελπιστούμε πως η Apple θα διαλέξει αυτό το event για να μας παρουσιάσει το επόμενης γενιάς Apple TV που πέρα από το ανανεωμένο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό του θα δώσει στους Developers ένα νέο παράθυρο ευκαιριών για την δημιουργία εφαρμογών σε ένα App Store αποκλειστικά για το Apple TV.

    iCloud Βελτιώσεις

    To iCloud είχε ένα πολύ ήρεμο ξεκίνημα αλλά πλέον με τα iCloud Drive και τα iCloud Photo Library δείχνει να ενδυναμώνει σημαντικά και να γίνεται πιο ανταγωνιστικό από ποτέ. Περιμένουμε λοιπόν την Apple να συνεχίσει να βελτιώνει τις Cloud υπηρεσίες της αλλά ακόμη και να μας παρουσιάσει και μια νέα. Είναι καιρός πλέον οι άνθρωποι να αντιληφθούν καλύτερα το iCloud και να ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο.

    Music

    Η Apple αναφέρει συχνά πυκνά πως η μουσική είναι μέσα στο DNA της αλλά αυτό το DNA μοιάζει πλέον να είναι ενός δεινοσαύρου που ξεχάστηκε στον χρόνο. Περιμένουμε ή καλύτερα θα θέλαμε την Apple να ξυπνήσει και να μας παρουσιάσει κάτι πιο μοντέρνο και πιο ομαλό ενοποιώντας υπηρεσίες όπως το iTunes, Beats Music, και iTunes Match. Είναι καιρός τα λόγια να γίνουν πράξεις σε αυτό τον τομέα για την Apple.

    Τι δεν περιμένουμε 

    Πέρυσι η Apple με την παρουσίαση της Swift απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως μπορεί να δημιουργεί μεγάλες εκπλήξεις σε αυτά τα events της. Θα το κάνει αυτό όμως κάθε χρόνο; Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει ακόμη…. Με άλλα λόγια η Apple μπορεί να παρουσιάσει κάτι νέο και λαμπερό ή το ίδιο εύκολο μπορεί να κάνει κάτι που ήδη υπάρχει λαμπερό και πιο επιθυμητό από ποτέ.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles