18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Τι να περιμένετε από το «iPhone Fold» που ίσως δούμε το 2023 ή 2024

    Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει ένα «iPhone Fold» με ευέλικτη οθόνη OLED έως το 2024. Δείτε σύμφωνα με τις φήμες τι προβλέψεις έχουν για τη συσκευή και πώς μπορεί να μοιάζει.

    Οι φήμες και οι πατέντες δείχνουν ότι η Apple εργάζεται για ένα πτυσσόμενο σχέδιο iPhone εδώ και χρόνια. Ωστόσο, η τεχνολογία που απαιτείται για μια τέτοια συσκευή εξακολουθεί να αναπτύσσεται και δεν είναι σαφές ποια μορφή μπορεί να έχει η συσκευή.

    Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερες φήμες φτάνουν για την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του “iPhone Fold”. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo είπε ότι ενδέχεται να μην φτάσει μέχρι το 2024.

    Σε αντίθεση με την Apple, η Samsung αναπτύσσει την τεχνολογία αναδίπλωσής στο ευρύ κοινό με τα Samsung Galaxy Fold και Samsung Galaxy Flip. Η Apple δοκιμάζει και τους δύο παράγοντες φόρμας για το πρώτο της αναδιπλούμενο, αλλά μπορεί να κλίνει προς το σχέδιο του Flip.

    Παρόλο που οι ναυαρχίδες Android είναι πρωτοπόρες στην τεχνολογία αναδίπλωσης, η Apple δεσμεύεται για το χρόνο της όσο η τεχνολογία ωριμάζει. Οι συσκευές που κυκλοφόρησαν στο κοινό αντιμετώπισαν προβλήματα από κακή βελτιστοποίηση λογισμικού έως τσακισμένες οθόνες μέχρι σήμερα.

    Οι πατέντες δείχνουν ότι η Apple αναμένει να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα με τους πολύπλοκους μεντεσέδες και την τεχνολογία οθόνης. Η Apple δεν είναι πιθανό να κυκλοφορήσει ποτέ ένα αναδιπλούμενο αν έχει τόσο θεμελιώδη προβλήματα με την οθόνη.

    Δεδομένου ότι το “iPhone 14” αναμένεται να μοιάζει με το iPhone 13, φαίνεται ότι η Apple δεν θα παρουσιάσει σύντομα κανένα ριζικό επανασχεδιασμό.

    Το “iPhone Fold” πιθανότατα θα έχει θύρα USB-C, θα υποστηρίζει MagSafe και θα χρησιμοποιεί τουλάχιστον το Touch ID. Η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Face ID, αλλά η τοποθέτηση ενός τέτοιου βιομετρικού αισθητήρα θα ήταν περίπλοκη σε ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανοιχτό ή κλειστό.

    Αναμένουμε το πτυσσόμενο της Apple να ανοίγει και να κλείνει χωρίς τσάκιση ή ραφή στην οθόνη. Πλήρως κλειστό το πάχος της συσκευής θα πρέπει να είναι ελαφρώς πιο παχύ από τα τρέχοντα iPhone, ενώ ανοιχτό θα πρέπει να είναι παρόμοιο με το μέγεθος του iPad mini.

    Η εξωτερική οθόνη θα ήταν πιο λεπτή και ψηλότερη από το συνηθισμένο iPhone, αλλά πιθανότατα θα εκτελούσε μια πλήρη έκδοση του iOS. Όπως το πτυσσόμενο της Samsung, η Apple πιθανότατα θα θέλει η συσκευή να λειτουργεί σαν iPhone όταν είναι κλειστή, ώστε οι εφαρμογές να εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται κανονικά.

    Δεν είναι ακόμη σαφές πώς η Apple θα βελτιστοποιήσει το iOS ή το iPadOS για την αναδιπλούμενη συσκευή. Λίγα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν εάν η οθόνη λειτουργεί μόνο σε πλήρως ανοιχτή θέση. Υπάρχει πιθανότητα η Apple να επιτρέψει μια ανοιχτή ή μισάνοιχτη λειτουργία κατά τα τρία τέταρτα για εφαρμογές παιχνιδιών ή συνομιλίας επίσης.

    Ορισμένες πτυσσόμενες συσκευές Android έχουν πολλαπλές θέσεις λειτουργίας και ακόμη και εξωτερική οθόνη για χρήση όταν η κύρια οθόνη είναι κλειστή. Αν και τέτοιες λειτουργίες θα αποτελούσαν μεγάλη απόκλιση από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Apple, είναι ακόμα πιθανό η Apple να τις υιοθετήσει.

    Το “iPhone Fold” φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2023 ή το 2024. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα αυτή η συσκευή να υπάρχει μόνο εσωτερικά στην Apple και να μην δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.