23.3 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Τι θα θέλαμε να δούμε στο Apple Watch το 2021

    Το Apple Watch συνεχίζει να είναι απίστευτα επιτυχημένο για την Apple, αλλά τι να περιμένουμε για το 2021 από την wearable αυτή συσκευή;

    Σίγουρα το 2020 έκρυβε εκπλήξεις… Αν και όλοι περιμέναμε το Apple Watch Series 6 η Apple έπιασε όλους εξαπίνης παρουσιάζοντας και ένα δεύτερο μοντέλο το Apple Watch SE. Επιπλέον η Apple διατήρησε στην αγορά το Apple Watch Series 3 ως την πιο οικονομική πρόταση της.

    Αν και δεν έχουμε ακόμη πολλές φήμες για το Apple Watch Series 7 (αν θεωρήσουμε ότι θα ονομαστεί έτσι) ας δούμε παρακάτω τι θα θέλαμε να δούμε εμείς περισσότερο το 2021 σε αυτό.

    Apple Watch 2021: Ρεαλιστικές προβλέψεις

    Touch ID

    Το Touch ID στο Apple Watch αποτελεί εδώ και πολύ καιρό επιθυμία πολλών χρηστών. Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple που ήρθε στο προσκήνιο ίσως αποτελεί μια ένδειξη πως το Apple Watch Series 7 θα ενσωματώσει έναν τέτοιο αισθητήρα. Από την στιγμή της έλευσης του Touch ID μέχρι και σήμερα αποτελεί τον αγαπημένο τρόπο βιομετρικής αναγνώρισης για τους χρήστες. Αν και σίγουρα το Face ID ήταν το επόμενο μεγάλο βήμα πάρα αυτά το Touch ID έχει πάρα πολλούς οπαδούς ακόμη και σήμερα.

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple δείχνει πως ο Touch ID αισθητήρας μπορεί να τοποθετηθεί στο κουμπί power στην μια πλευρά του Apple Watch. Φέτος είδαμε την Apple να κάνει κάτι τέτοιο με το iPad Air 4.

    Αυτή την στιγμή αν κάνει κάποιος tap δύο φορές το power κουμπί στο Apple Watch του ανοίγει η εφαρμογή Wallet – φανταστείτε να κάνετε αυτή την ενέργεια και ήδη να έχει γίνει και αυθεντικοποίηση του χρήστη!

    Καλύτερη αυτονομία μπαταρίας

    Το 2021 ίσως είναι η χρονιά που η Apple θα απομακρυνθεί από την αυτονομία των 20 με 24 ωρών που όλοι έχουμε πλέον συνηθίσει στο Apple Watch.

    Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple έχει δείξει ένα λουράκι που μπορεί να δίνει περισσότερη ενέργεια στο Apple Watch.

    Αυτό θα ήταν μια καλή λύση για τα θέματα αυτονομίας του Apple Watch. Έτσι λοιπόν αν η Apple τεχνικά δεν μπορέσει να αυξήσει την μπαταρία στο εσωτερικό του Apple Watch θα μπορούσε έμμεσα και με αυτόν τον τρόπο να δώσει περισσότερες ώρες λειτουργίας σε αυτό.

    Καταγραφή Στρες

    Όταν λανσαρίστηκε το Fitbit Sense νωρίτερα φέτος η Fitbit ανακοίνωσε κάποια νέα χαρακτηριστικά καταγραφής στρες και διαχείρισης της πνευματικής υγείας των χρηστών. Πολλοί θεώρησαν πως αυτό το παράδειγμα θα το ακολουθούσε η Apple με το watchOS 7 αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε.

    Μπορεί όμως να δούμε κάτι αντίστοιχο για τα Apple Watch το 2021. Η πνευματική υγεία πλέον και εν καιρό πανδημίας σίγουρα έχει μια σημαντική αξία στην συνολική υγεία ενός ατόμου και είναι κάτι περισσότερο από σημαντική η διαχείριση και καταγραφή της στις μέρες μας.

    Θα έχουμε ένα Apple Watch SE 2;

    H απάντηση είναι πως μάλλον όχι με την Apple να διατηρεί το τωρινό Apple Watch SE και το 2021 στην αγορά.

    Όπως έχουμε αναφέρει το Apple Watch SE έχει τον επεξεργαστή του Series 5 και έτσι σε καμία περίπτωση δεν είναι αργό. Όπως και το iPhone SE έτσι και το Apple Watch SE είναι μια άριστη επιλογή για αυτούς που θέλουν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα έχοντας μια άρτια συσκευή με μέλλον στις αναβαθμίσεις και δεν τους νοιάζουν όλα τα τελευταία νέα χαρακτηριστικά.

    Apple Watch 2021: Μη ρεαλιστικές προβλέψεις

    Σίγουρα υπάρχει μια λίστα με πρακτικά πράγματα που θέλουμε να δούμε σύντομα στο Apple Watch αλλά παράλληλα έχουμε και μια αντίστοιχη με όλα εκείνα που θα ευχόμασταν να έρθουν αλλά μάλλον είναι κάτι πολύ δύσκολο…αυτή την περίοδο τουλάχιστον.

    Αυτονομία μπαταρίας μιας εβδομάδας

    Το ιδανικό Apple Watch θα ήταν εκείνο που θα χρειαζόταν φόρτιση μια φορά την εβδομάδα. Ένα ίσως μεγαλύτερο σασί να έδινε μια τέτοια δυνατότητα, ένα λουράκι – μπαταρία που αναφέραμε και πιο πάνω επίσης ή ακόμη και ένας ακόμη εξυπνότερος τρόπος διαχείρισης της ενέργειας με κανόνες μηχανικής μάθησης και τεχνητή νοημοσύνη… Οτιδήποτε και αν κάνει η Apple στον τομέα αυτό και αν καταφέρει να δώσει μεγαλύτερη αυτονομία στο Apple Watch το 2021 θα είναι απίστευτα σημαντικό.

    Νέος σχεδιασμός στο Apple Watch

    Πως θα σας φαινόταν ένα Apple Watch που θα έφευγε από την τετράγωνη σχεδίαση και θα έφερνε μια κυκλική; Φήμες για κάτι τέτοιο αλλά και concept έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό αλλά μια τέτοια αλλαγή μοιάζει σχεδόν αδύνατη. Αυτό γιατί για παράδειγμα το watchOS θα χρειαζόταν σημαντικές αλλαγές έτσι ώστε να δουλεύει παράλληλα σε δύο διαφορετικού σχήματος οθόνες και σίγουρα θέλει και κόπο και χρόνο από την Apple για να γίνει κάτι τέτοιο.

    Πλήρη ανεξαρτησία από το iPhone

    Είναι καιρό το Apple Watch να σταθεί μόνο του και να μπορούν οι χρήστες να το χρησιμοποιούν ανεξάρτητα από ένα iPhone. H ζευγοποίηση θα μπορούσε να γίνει από ένα iPad ή γιατί όχι και από ένα Apple TV – Το Apple Watch είναι μια φανταστική wearable συσκευή και είναι κρίμα οι χρήστες του να έχουν απαραίτητα ένα iPhone για να μπορούν να το λειτουργήσουν.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.