Sunday, May 19, 2024

Αναφορά παρουσιάζει iPhone εργαζομένους να έχουν την “επιλογή” καταναγκαστικής εργασίας ή αποστολής τους σε κέντρα κράτησης

Μια νέα αναφορά υποστηρίζει πως iPhone εργαζόμενοι χρησιμοποιηθήκαν καταναγκαστικά σε εργοστάσια προμηθευτών της Apple, μετά από έρευνα που έγινε από το Tech Transparency Project.

H έρευνα υποστηρίζει πως ο προμηθευτής γυαλιού της Apple, Lens Technology, χρησιμοποιεί μια μουσουλμανική μειονότητα, αυτή των Ουιγούρων, έχοντας δοθεί στους ανθρώπους αυτούς ως επιλογή η εργασία στο εργοστάσιο ή διαφορετικά η μεταφορά τους σε κέντρα κράτησης της χώρας.

Η The Washington Post αναφέρει:

“Ένας από τους παλαιότερους και πιο γνωστούς iPhone προμηθευτές κατηγορείται πως άσκησε καταναγκαστική εργασία σε μουσουλμάνους στα εργοστάσια του. Τα κείμενα που ήρθαν στην επιφάνεια από το Transparency Project και δόθηκαν σε αποκλειστικότητα στην Washighton Post περιγράφουν πως χιλιάδες Ουιγούριοι εργαζόμενοι από την μουσουλμανική κοινότητα της XinJiang στάλθηκαν να δουλέψουν στα εργοστάσια αυτά. Η Lens Technology είναι μια από τουλάχιστον πέντε εταιρείες που συνδέονται με την παραγωγική αλυσίδα της Apple και έχουν συσχετιστεί με καταναγκαστική εργασία στην περιοχή αυτή. Η Lens Technology ξεχωρίζει μιας και είναι ένας από τους πιο παλαιούς προμηθευτές της Apple με πολύ δυνατό προφίλ.”

Η εταιρεία βρίσκεται στην XinJiang όπου εικάζεται πως η Κινεζική κυβέρνηση έχει βάλει σε κέντρα κράτησης περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους αυτής της μειονότητας δίνοντας τους μόνο ως εναλλακτική επιλογή την καταναγκαστική δουλειά σε εταιρείες κάτω από συνθήκες φυλάκισης.

Από την πλευρά της η Κινεζική κυβέρνηση υποστηρίζει πως οι εργαζόμενοι αυτοί βρέθηκαν στα εργοστάσια αυτά από καθαρά δική τους επιλογή….

Η Apple από την πλευρά της αρνείται αυτές τις κατηγορίες αναφέροντας πως η εταιρεία επιβεβαίωσε πως η Lens Technology δεν έχει στο δυναμικό της εργαζόμενους από αυτή την μειονότητα. Μάλιστα η Apple έχει κάνει ελέγχους ώστε κανένας από τους προμηθευτές της να μην χρησιμοποιεί μουσουλμάνους που έχουν μεταφερθεί από την περιοχή της XinJiang.

H Apple τονίζει επιπλέον πως δεν έχει καμία ανοχή σε περιστατικά καταναγκαστικής εργασίας με κανέναν προμηθευτή της και για αυτό κάνει συχνά ελέγχους και μη προγραμματισμένους για εντοπισμούς τέτοιων περιστατικών. Οποιοσδήποτε προμηθευτής πιαστεί να κάνει αυτή την παράβαση έχει άμεσες κυρώσεις και πιθανή λύση συνεργασίας για πάντα με την Apple.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.