20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Τι θα θέλαμε να δούμε από ένα επερχόμενο Apple TV

    Apple-TV-mockup-Curved.de-000

    H Apple στο Spring Forward event της ανακοίνωσε την μείωση της τιμής του υπάρχον στην αγορά Apple TV 3 και μια αποκλειστική συνεργασία με την HBO που θα φέρει το HBO Now και την νέα σεζόν του Game of Thrones αποκλειστικά για αρχή στους κατόχους Apple συσκευών.

    Όπως όλα δείχνουν όμως αυτό ήταν η αρχή ενός σχέδιου της Apple με τις φήμες να θέλουν την εταιρεία να λανσάρει τόσο ένα νέο και αναβαθμισμένο από κάθε άποψη Apple TV τον Ιούνιο όσο και μια υπηρεσία streaming καναλιών μέσω διαδικτύου κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

    Ας δούμε λοιπόν τι θα θέλαμε από ένα επερχόμενο Apple TV.

    Πως βλέπουμε την τωρινή κατάσταση του Apple TV

    Στην κατοχή μας έχουμε τόσο ένα jailbreak Apple TV 2 όσο και ένα Apple TV 3. Το πρώτο και παρά την ηλικία του συνεχίζει να εντυπωσιάζει χάρη στις υπηρεσίες που έχουμε εξαιτίας του jailbreak που του έχουμε κάνει. Το δεύτερο το χρησιμοποιούμε κυρίως για να βλέπουμε YouTube καθώς και για το AirPlay του. Μέσω της υπηρεσίας UnoTelly έχουμε καταφέρει να βλέπουμε μέσω του Apple TV 3 και κανάλια όπως το Netflix και άλλα που όμως είναι χωρίς υποτίτλους. Γενικότερα το Apple TV 3 είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Αμερικανικού κοινού αλλά έχει κάποιους άσους στο μανίκι του και στην Ελλάδα και ειδικά με την νέα του τιμή η αγορά του από κάποιον δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική.

    Εν κατακλείδι το Apple TV έχει θέση στην καθημερινότητα μας πάρα τους περιορισμούς που έχει στην Ελλάδα και είναι μια συσκευή που πραγματικά αγαπάμε για περισσότερους από έναν λόγους.

    Τι θα αλλάζαμε στην διεπαφή του Apple TV

    Προσωπικά χρειάζεται επειγόντως ένα φρεσκάρισμα και ανανέωση με έναν πιο μοντέρνο σχεδιασμό. Η διεπαφή είναι πλέον βαριά ακόμη και για το Apple TV 3 ενώ η πλοήγηση στα μενού και στα κανάλια δεν διακρίνεται για την ευχρηστία της.

    Τι περιεχόμενο μας λείπει από το Apple TV

    Όπως είπαμε και παραπάνω το Apple TV είναι περισσότερο κομμένο και ραμμένο για το Αμερικανικό κοινό. Τα κανάλια και το περιεχόμενο αυτών δεν είναι προσβάσιμα στην Ελλάδα – όχι τουλάχιστον χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως αυτή της UnoTelly.

    Ιδανικά θα θέλαμε προσθήκες ίσως όπως το Twitch αλλά και γενικότερα καναλιών που θα μπορούσαν να τα απολαύσουν ακόμη και με συνδρομή οι Έλληνες χρήστες της συσκευής.

    Τι είδους App Store θα θέλαμε για το Apple TV

    Σίγουρα θα θέλαμε ένα Game Store έτσι πολλοί τίτλοι να μπορούν να παίξουν απ ευθείας από το Apple TV χωρίς την μεσολάβηση του AirPlay. Επίσης κάποιες εφαρμογές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν για το Apple TV ξεκινώντας από πλοηγούς και ίσως και streaming υπηρεσιών, βλέπε Spotify, θα έκαναν το Apple TV πανίσχυρο και κέντρο διασκέδασης στο σαλόνι. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου και το HomeKit και μελλοντικές εφαρμογές του που θα μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτή την συσκευή της Apple.

    Χρειάζεται το Apple TV να μας δώσει ανάλυση 4K;

    Η απάντηση είναι πως στο μέλλον ναι αλλά όχι για τώρα. Η αναπαραγωγή 4Κ περιεχομένου τόσο από την πλευρά των παραγωγών του περιεχομένου όσο και από αυτή των τηλεοράσεων στα περισσότερα σπιτικά που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο είναι σε πολύ πρώιμα στάδια.

    Ποια επιπλέον χαρακτηριστικά θα θέλαμε να δούμε στο Apple TV

    Θα σκεφτούμε λίγο ευφάνταστα εδώ και θα απαντήσουμε πως η προσθήκη της Siri για χειρισμό του Apple TV θα ήταν μια πολύ ευχάριστη προσθήκη και εντυπωσιακή. Επίσης θα θέλαμε ένα καλύτερο μηχανισμό αναζήτησης και μια πολύ πιο γρήγορη απόκριση του ίδιου του μηχανήματος. Ιδανικά και μια αύξηση της χωρητικότητας του >16 GB και αξιοποίηση του χώρου αυτού από τον χρήστη θα ήταν κάτι επίσης ευπρόσδεκτο.

    Ποιο θα ήταν το ιδανικό χειριστήριο για το Apple TV

    Το χειριστήριο της συσκευής από κάθε άποψη για εμάς είναι πλέον ξεπερασμένο. Τόσο που πλέον το χρησιμοποιούμε ελάχιστα και το έχουμε αντικαταστήσει με εφαρμογές εγκατεστημένες στο iPhone και στο iPod μας για αυτό τον σκοπό.

    Οποιαδήποτε αλλαγή με καλύτερα κουμπιά και μια μπαταρία που δεν θα παραπέμπει σε μια συσκευή του 1998 θα ήταν ιδανικά στοιχεία.

    Εν κατακλείδι οφείλουμε να πούμε πως το Apple TV ήταν μια συσκευή που αγαπήσαμε από την πρώτη έκδοση της. Όσο υπήρχε δυνατότητα jailbreak αυτής πραγματικά οι δυνατότητες της συσκευής έφταναν σε ιδανικά σημεία. Το Apple TV 3 και παρά τους περιορισμούς του στο Ελληνικό κοινό αλλά και την έλλειψη jaibreak δεν μας απογοήτευσε ποτέ.

    Για χρόνια το Apple TV ήταν το χόμπι της Apple – Νομίζουμε ήρθε επιτέλους ο καιρός να κάνει και αυτό μια δική του επανάσταση!!

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles