14.8 C
Athens
Tuesday, March 19, 2024
More

    Τι θέλουμε να δούμε από το 2021 MacBook Pro #AppleEvent

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την βάση τους και να αναφέρουμε αρχικά πως το 2021 MacBook Pro σίγουρα θα είναι το καλύτερο Mac της χρονιάς.

    Τι περιμένουμε

    Εκτός αν η Apple μας κάνει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής όπως αυτή στο Apple Watch Series 7 τα 2021 MacBook Pro θα έρθουν σε 2 εκδόσεις. Μάλλον θα δούμε το 2ης γενιάς 16 ιντσών μοντέλο και ένα εντελώς νέο στις 14 ίντσες. Και τα δύο μοντέλα θα έρθουν με τον M1X επεξεργαστή που μάλλον θα είναι βασισμένος στην A14/M1 αρχιτεκτονική και όχι στην A15 αρχιτεκτονική των iPhone 13. Το σίγουρο είναι πως αυτός ο νέος επεξεργαστής της Apple θα είναι γρηγορότερος από τον M1.

    Είναι επίσης πιθανό η Apple να ανακοινώσει ένα νέο Mac mini την Δευτέρα. Αν το κάνει τότε το τέλος της Intel ήρθε και σε αυτή την σειρά.

    Τι γίνεται όμως με τον M2 επεξεργαστή; Λογικά θα τον δούμε και θα είναι βασισμένος στην A15 αρχιτεκτονική με την παρουσίαση των νέων MacBook Air και iMac. Το συντομότερο δηλαδή στο πρώτο μισό του 2022.

    Μια επίπεδη σχεδίαση

    Οι περισσότεροι περιμένουν τα φετινά MacBook Pro να έχουν μια παρόμοια σχεδιαστική υπογραφή με τα iPad Pro με πιο επίπεδη σχεδίαση, τετραγωνισμένες και αυστηρές γωνίες και μια πιο βιομηχανική εμφάνιση. Βέβαια μετά το event αυτό που θα συζητάνε οι περισσότεροι είναι για το τι βρίσκεται μέσα σε αυτά.

    Επίσης για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μάλλον θα έχουμε την επιστροφή της HDMI θύρας, μιας SD Card slot καθώς και την MagSafe τεχνολογίας στο καλώδιο φόρτισης.

    Τέλος της Touch Bar

    Αυτό μάλλον που δεν θα δούμε είναι η Touch Bar ένα MacBook Pro χαρακτηριστικό που τελικά θα μείνει στην ιστορία ως μια χαμένη ευκαιρία για την Apple. Σίγουρα ο Tim Cook την Δευτέρα δεν θα κάνει καν κάποια αναφορά σε αυτή….

    Τι θα ήταν ιδανικό

    Τα παραπάνω είναι ότι περιμένουμε από την 2021 MacBook Pro. Tα παρακάτω είναι περισσότερο το τι θα θέλαμε εμείς να δούμε επιπλέον.

    Δύο laptops, μια σχεδίαση

    Ελπίζουμε το μέγεθος στην οθόνη να είναι το μόνο χαρακτηριστικό που θα κάνει τα δύο νέα μοντέλα να ξεχωρίζουν. Αυτό σημαίνει πως τόσο το 14 ιντσών όσο και το 16 ιντσών μοντέλο θα έχει τις ίδιες θύρες, τις ίδιες χρωματικές επιλογές, και την ίδια έκδοση του επεξεργαστή.

    Χρώματα

    Η Apple συνεχίζει να φέρνει έναν έντονο χρωματικό χαρακτήρα στις συσκευές της όπως μας έδειξε και στο 24 ιντσών iMac αλλά και στο νέο iPad mini. Σίγουρα κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και στα επόμενης γενιάς MacBook Air. Δεν περιμένουμε όμως το ίδιο και στα νέα MacBook Pro που μάλλον θα έρθουνε στον ίδιο χρωματισμό δηλαδή τον κλασσικό ασημί και space gray. Θα θέλαμε εδώ να κάνει η Apple κάποια έκπληξη και να ξεφύγουμε από αυτή την “μονοτονία” στον χρωματισμό των MacBook Pro.

    Περισσότερος αποθηκευτικός χώρος

    Ελπίζουμε η Apple να φέρει ως μέγιστο αποθηκευτικό χώρο στα νέα MacBook Pro τουλάχιστον τα 8TB. Είναι η μέγιστη χωρητικότητα στο 16 ιντσών Intel Macbook Pro.

    Αντίο Intel

    Μετά την Δευτέρα τα Mac Pro θα είναι το μόνο Mac που θα έχει έναν Intel επεξεργαστή στο εσωτερικό του. Το συντομότερο που η Apple ολοκληρώσει αυτή την μετάβαση τόσο καλύτερο για τους προγραμματιστές αλλά και τους χρήστες. Όχι δεν απεχθανόμαστε την Intel και η ίδια η Apple θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Intel Mac με αναβαθμίσεις για χρόνια αλλά όσο γρηγορότερα έχουμε την νέα τάξη πραγμάτων στα Mac τόσο περισσότερο θα επωφεληθούμε όλοι μας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.