18.3 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Φήμη: Φωτογραφίες εξαρτημάτων δείχνουν πως το νέο MacBook Pro θα έχει notch #AppleEvent

    Σήμερα η Apple θα ανακοινώσει το νέου σχεδιασμού MacBook Pro της ως μέρος του “Unleashed” event της. Η νέα αυτή σειρά αναμένεται να έχει έναν νέο σχεδιασμό, νέο επεξεργαστής της Apple και επιστροφή της HDMI/SD Card slot καθώς και μια mini-LED οθόνη.

    Τις τελευταίες μέρες φούντωσαν οι φήμες πως τα νέα 16 ιντσών και 14 ιντσών MacBook Pro θα έχουν ένα notch στο κέντρο της οθόνης τους όπως το iPhone. Στο notch αυτό θα βρίσκεται η FaceTime κάμερα και μια σειρά αισθητήρων αν και μάλλον δεν θα υποστηρίζεται το Face ID. Παρακάτω σας έχουμε και μια φωτογραφία υποτιθέμενης διαρροής αυτού που κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει με ακρίβεια.

    Σίγουρα η ύπαρξη του δεν θα είναι τόσο έντονη όσο σε ένα iPhone και αυτό εξαιτίας της μπάρας μενού του macOS. Το κέντρο μιας Mac οθόνης συνήθως είναι κενή μιας και εικονίδια του μενού εκεί δεν φτάνουν ως αυτό το σημείο.

    Μπορεί κάποιος να σκεφτεί γιατί η Apple να κάνει μια τέτοια κίνηση από την στιγμή που δεν θα υπάρχει το Face ID. Αυτή την στιγμή η μόνη εξήγηση που έχουμε είναι για λόγους αισθητικής. Η Apple μπορεί να αποφάσισε να μειώσει τα πλαίσια στο πάνω μέρος. Έτσι ένα τέτοιο άνοιγμα στην οθόνη θα χρειαστεί για τα εξαρτήματα της κάμερας μιας και πλέον δεν θα μπορεί να ενσωματωθεί στο ίδιο το πλαίσιο.

    Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω σχεδιάγραμμα από κάτι τέτοιο από ένα Weibo χρήση που ήταν και ο πρώτος που ξεκίνησε αυτή την φήμη.

    Επιπλέον ο προγραμματιστής Saagar Jha παρατήρησε πως σε Preview έκδοση του Safari η Apple έχει προσθέσει μια αναφορά για ένα safeAreaFrame API. Αυτό ακούγεται πολύ όμοιο με τα APIs που χρησιμοποιεί η Apple στο iOS έτσι ώστε οι εφαρμογές να μπορούν να εμφανίζονται σωστά γύρω από το notch.

    Περισσότερα θα ξέρουμε τελικά σε μερικές ώρες από τώρα όταν και στις 20.00 το απόγευμα η Apple ξεκινήσει το event της.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.