24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τα iPhone 13 satellite χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα σε ορισμένες αγορές – Τι νεότερες πληροφορίες έχουμε

    Την περασμένη εβδομάδα ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε πως η Apple θα φέρει μια LEO υποστήριξη μέσω δορυφόρων στην iPhone 13 σειρά της και πλέον ο Mark Gurman του Bloomberg μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

    Αρχικά τονίζει πως αυτό το χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο σε ορισμένες αγορές αρχικά.

    “Τα χαρακτηριστικά άμεσης βοήθειας θα δουλεύουν μόνο σε περιοχές χωρίς κάλυψη δικτύου και σε συγκεκριμένες αγοράς. Η Apple έχει ως πλάνο να στείλει δικούς τους δορυφόρους για αυτό το σκοπό αλλά αυτό απέχει αρκετά χρόνια ακόμη από την υλοποίηση του.”

    Επίσης αναφέρει πως η Apple δεν θα δώσει την δυνατότητα στους iPhone χρήστες να κάνουν κλήσεις όταν δεν θα υπάρχει κάλυψη δικτύου.

    “Κάποιοι από εσάς με ρωτήσατε αν αυτά τα χαρακτηριστικά σημαίνουν πως το iPhone θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα δορυφορικού τηλέφωνο και έτσι θα μπορεί να κάνει κλήσεις από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο χωρίς την χρήση δικτύου. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Αυτό ΔΕΝ θα γίνει τώρα, του χρόνου ή στο άμεσο μέλλον.”

    Ο Gurman εξηγεί πως το λανσάρισμα ενός τέτοιου χαρακτηριστικού όπως του παραπάνω θα απαιτούσε hardware που δεν είναι έτοιμο ακόμη. Επίσης θα ήταν κάτι πολύ ακριβό σαν υλοποίηση ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε μεγάλη αναστάτωση στους παρόχους στους οποίους βασίζεται η Apple αυτή την στιγμή.

    Η Apple με αυτό το χαρακτηριστικό προσανατολίζεται σε δύο εκδοχές. Η 1η είναι η αποστολή μικρών μηνυμάτων άμεσης βοήθειας και η 2η η αποστολή SOS μηνυμάτων σε περιπτώσεις κρίσεων όπως πτώσεις αεροπλάνων, βύθιση πλοίων κλπ σε απομακρυσμένες περιοχές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.