16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα iPad δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται ως κόμβοι HomeKit ξεκινώντας με το iOS 16 #WWDC22

    Η Apple έχει δώσει μια ανανεωμένη έμφαση στο HomeKit φέτος με το iOS 16, φέρνοντας μια πλήρως επανασχεδιασμένη εφαρμογή Home πριν από την επικείμενη κυκλοφορία του και του Matter. Μια βασική πτυχή του HomeKit είναι η ύπαρξη ενός οικιακού διανομέα, που επιτρέπει λειτουργίες όπως έλεγχος εκτός σπιτιού, αυτοματισμούς και πολλά άλλα.

    Η Apple παραδοσιακά επέτρεπε στις συσκευές HomePod, Apple TV και iPad να λειτουργούν ως οικιακά κέντρα. Ωστόσο, με την κυκλοφορία του iOS και του iPadOS 16 φέτος, τα iPad δεν θα υποστηρίζονται πλέον ως οικιακά κέντρα.

    Ο ιστότοπος της Apple υποδεικνύει ότι η νέα εφαρμογή Home και οι σχετικές λειτουργίες στο iOS 16 και στο iPadOS 16 απαιτούν έναν οικιακό διανομέα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής χρήσης ενός σπιτιού και της λήψης ειδοποιήσεων Home. Σε συνδυασμό με αυτό, η Apple διευκρινίζει επίσης τι μετράει ως οικιακός κόμβος, λέγοντας: «Μόνο το Apple TV και το HomePod υποστηρίζονται ως home hub».

    Αυτό σημαίνει ότι, για να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες του HomeKit, όπως έλεγχο ενώ βρίσκεστε εκτός σπιτιού, κοινή χρήση πρόσβασης στο σπίτι και ρύθμιση αυτοματισμών, θα χρειαστεί να έχετε ένα HomePod, ένα HomePod mini ή ένα Apple TV στο οικιακό σας δίκτυο.

    Η Apple δεν έχει δώσει εξήγηση για αυτήν την αλλαγή, αλλά δεν θα πρέπει να αποτελεί υπερβολική έκπληξη για τους ανθρώπους που προσπάθησαν να βασιστούν αποκλειστικά σε ένα iPad για να λειτουργήσει ως οικιακός κόμβος HomeKit. Η ιδέα ενός διανομέα HomeKit είναι ότι είναι πάντα ενεργοποιημένος και πάντα συνδεδεμένος στο οικιακό σας διαδίκτυο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.