18.9 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Η Apple ξέχασε το tvOS 16, αλλά εδώ είναι ότι νεότερο έρχεται #WWDC22

    Θυμάστε το tvOS 16 κάνει την εμφάνιση του στο Keynote της Δευτέρας; Προφανώς όχι, το ίδιο και η Apple. Η εταιρεία μίλησε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του WWDC 2022 για τα iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 Ventura και watchOS 9, αλλά ούτε μια λέξη για το tvOS 16. Εντάξει, μπορεί να έχετε ακούσει για τις νέες δυνατότητες “Home”, αλλά, για άλλη μια φορά , η Apple ξέχασε τελείως το Apple TV και το λειτουργικό σύστημα του HomePod.

    Η Apple δυσκολεύει πολύ τη συλλογή πληροφοριών για το tvOS 16. Ενώ άλλα λειτουργικά συστήματα έχουν τη δική τους σελίδα προεπισκόπησης, το λογισμικό της Apple TV δεν έχει.

    Από τις σημειώσεις όμως στους προγραμματιστές έχουμε συγκεντρώσει τα εξής:

    • Συμβατότητα χειριστηρίων Nintendo Switch: Το tvOS 16 θα υποστηρίξει επιτέλους τα Joy-Cons και τα Pro Controller του Nintendo Switch. Η Apple λέει ότι «πολλά πρόσθετα χειριστήρια παιχνιδιών Bluetooth και USB υποστηρίζονται από τον ελεγκτή παιχνιδιών» ξεκινώντας από το tvOS 16.
    • Δημόσια δοκιμαστική beta του HomePod λογισμικού 16: Για πρώτη φορά, η Apple θα διαθέσει το λογισμικό HomePod beta δημόσια σε μέλη του public beta προγράμματος της. Αν και ακόμη και η έκδοση beta για προγραμματιστές δεν είναι διαθέσιμη, είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι αυτό τελικά συμβαίνει.
    • Υποστήριξη HDR10+: Η τελευταία γενιά τεχνολογίας υψηλού δυναμικού εύρους υποστηρίζεται πλέον στην εφαρμογή Apple TV στο tvOS 16.
    • Προώθηση βίντεο με την καρτέλα Apple TV+: Οι εμπλουτισμένες προεπισκοπήσεις βίντεο στο επάνω μέρος της καρτέλας Apple TV+ βοηθούν τους χρήστες να ανακαλύψουν το επόμενο αγαπημένο τους Apple Original.
    • Υποστήριξη Matter: Το Matter είναι ένα νέο πρότυπο συνδεσιμότητας έξυπνου σπιτιού που θα επιτρέψει σε συμβατά αξεσουάρ να συνεργάζονται απρόσκοπτα, σε όλες τις πλατφόρμες. Το Matter θα σας επιτρέψει να επιλέξετε από ακόμα πιο συμβατά έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού και να τα ελέγχετε με την εφαρμογή Home και το Siri σε συσκευές Apple. Θα απαιτήσει tvOS 16 και Apple TV ή HomePod που λειτουργεί ως οικιακό κέντρο.
    • Νέα εφαρμογή Τηλεχειριστηρίου: Με το iOS 16, όταν ανοίγετε το τηλεχειριστήριο από το Κέντρο Ελέγχου, η Apple ανοίγει τώρα μια εφαρμογή για να μπορείτε να ελέγχετε το Apple TV σας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.