17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα GB mobile data τα πληρώνουμε χρυσό στην Ελλάδα

    Μία νέα αναφορά του StockApps παρουσιάζει τη χρήση κινητού τηλεφώνου παγκοσμίως καθώς και τις τιμές που πληρώνουν οι χρήστες κάθε χώρας για τα mobile δεδομένα. Τα δεδομένα Ιουλίου λένε πως περίπου το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 5.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, χρησιμοποιούν πλέον κινητό τηλέφωνο, με την Ευρώπη να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών, στο 86% του πληθυσμού.

    Θέλετε να μαντέψετε; Ναι η Ελλάδα έχει ένα θλιβερό ρεκόρ εδώ παγκοσμίως και μια πρωτιά που δείχνει πως οι Έλληνες χρήστες πληρώνουν χρυσό τα mobile δεδομένα.

    Συγκεκριμένα, το κόστος του GB στην Ελλάδα ανέρχεται κατά μέσο όρο στα $8.16 και ακολουθούν τα ΗΑΕ με $7.62/GB, η Νέα Ζηλανδία με $6.99/GB και ο Καναδάς με $5.72/GB. Στην αντίπερα όχθη, στο Ισραήλ το κόστος είναι μόλις $0.05/GB και ακολουθούν η Ιταλία με $0.27/GB και η Ρωσία με $0.29/GB. Το Ηνωμένο Βασίλειο κινείται στα $1.42/GB και οι ΗΠΑ στα $3.33/GB.

    Τα δεδομένα που καταναλώθηκαν στα mobile δίκτυα ξεπερνούν τα 66 exabytes το μήνα (δισεκατομμύρια gigabytes), έχοντας αυξηθεί κατά 68% σε σχέση με πέρυσι. Το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης (73%) προέρχεται από Android συσκευές και το 26.3% από iOS χρήστες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.