20.8 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Τα μοντέλα iPhone 14 Pro διαθέτουν βελτιωμένη ακρίβεια GPS

    Τα νέα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max διαθέτουν υποστήριξη GPS διπλής συχνότητας για ακριβέστερη παρακολούθηση τοποθεσίας, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple για τις συσκευές. Η λειτουργικότητα υποστηρίζεται επίσης στο νέο Apple Watch Ultra.

    Όπως και με το Apple Watch Ultra, τα μοντέλα iPhone 14 Pro μπορούν να λαμβάνουν σήματα από δορυφόρους GPS που λειτουργούν τόσο στην παλαιού τύπου συχνότητα L1 όσο και στην εκσυγχρονισμένη συχνότητα L5. Οι δορυφόροι L5 εκπέμπουν ένα πιο προηγμένο σήμα υψηλότερης ισχύος που μπορεί να ταξιδέψει καλύτερα μέσα από εμπόδια όπως κτίρια και δέντρα σε σύγκριση με τα σήματα L1. Με συνδυασμό των δύο σημάτων, τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα έχουν βελτιωμένη ακρίβεια τοποθεσίας σε εφαρμογές όπως οι Χάρτες.

    Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέχρι τον Ιούνιο υπήρχαν 17 δορυφόροι που μετέδιδαν σήματα L5 σε τροχιά. Σε συνδυασμό με το L1, η κυβέρνηση λέει ότι το L5 θα «παρέχει στους χρήστες παγκοσμίως το πιο προηγμένο μη στρατιωτικό σήμα GPS». Ωστόσο, ενώ το L5 κυκλοφορεί από το 2010, η κυβέρνηση λέει ότι το σήμα παραμένει «προλειτουργικό».

    Τα τυπικά iPhone 14 και iPhone 14 Plus δεν διαθέτουν υποστήριξη GPS διπλής συχνότητας, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple. Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 συνεχίζουν να υποστηρίζουν άλλα συστήματα πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων των GLONASS, Galileo, QZSS και BeiDou.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.