21.1 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Τα μελλοντικά λουράκια του Apple Watch θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αυτόματα εφαρμογές ή να αλλάξουν πρόσοψη στην συσκευή

    Η Apple θέλει στο μέλλον να μπορούν τα λουράκια να αλλάζουν αυτό που εμφανίζεται το ρολόι — και να αποδείξουν ότι είναι «εξουσιοδοτημένα».

    Τον Φεβρουάριο του 2023, η Apple έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για λουράκι Apple Watch το οποίο οι χρήστες μπορούσαν να αλλάξουν κατά βούληση. Συγκεκριμένα, μπορούσε να αλλάξει χρώμα και η ιδέα ήταν ότι ένας χρήστης μπορούσε να το κάνει να ταιριάζει με ό,τι φορούσε.

    Αντί να περάσετε από την φαινομενικά επαχθή δουλειά της αλλαγής του band – λουράκι με το χέρι ή ακόμα και της αλλαγής ρολογιών, ένας απλός έλεγχος από μια εφαρμογή θα μπορούσε να αλλάξει την εμφάνιση από το λουράκι που έχετε στον καρπό σας.

    Τώρα σε μια άλλη πατέντα, που χορηγήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ, δείχνει ότι η Apple θέλει να το κάνει έτσι ώστε το λουράκι να μπορεί να αλλάξει χρώμα χωρίς καν την προσπάθεια να πατήσετε μια εφαρμογή.

    Αυτός είναι ο στόχος της πατέντας “Band Identifier System For Wearable Devices” και η διαδικασία επικεντρώνεται στις επικοινωνίες κοντινού πεδίου (NFC). Ένα στοιχείο ή μια ετικέτα NFC θα μπορούσε να “προσδιορίσει μοναδικά το λουράκι στον καρπό σας” και αυτό ανοίγει με αυτό τον τρόπο μια σειρά λειτουργιών.

    «Οι λειτουργίες της συσκευής, όπως το χρώμα, το θέμα ή το περιεχόμενο που εμφανίζεται στη συσκευή, μπορούν να βασιστούν, εν μέρει, στην αναγνώριση ενός συγκεκριμένου band», λέει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

    Η Apple είναι πρόθυμη να μην αλλάξει μόνο το χρώμα από το λουράκι, αλλά να αλλάξει ολόκληρο το αποτέλεσμα του ρολογιού. “[Δεδομένου ότι] η αρχική οθόνη και οι διεπαφές χρήστη που εμφανίζονται στην οθόνη της φορητής ηλεκτρονικής συσκευής”

    Κατά συνέπεια, δεν χρειάζεται να αλλάζει χρώμα το λουράκι, αν και αυτό ήταν το σημείο της προηγούμενης πατέντας. Αντίθετα, μπορεί ένα λουράκι που δεν αλλάζει χρώμα να αναγκάζει το Apple Watch να αλλάξει μια πρόσοψη ρολογιού που συντονίζεται χρωματικά με αυτό.

    Επίσης δεν θα χρειάζεται κάποια ορατή αλλαγή. Έτσι τα λουράκια αυτά με την NFC τεχνολογία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και να αναγνωρίζονται ως εξουσιοδοτημένα. Αν κάποιο λουράκι δεν θεωρείται εξουσιοδοτημένο τότε το Apple Watch θα μπορεί να ενημερώσει τον χρήστη για αυτό ή ίσως ακόμη να απενεργοποιήσει ορισμένες λειτουργίες του.

    Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί το Face ID εάν χρησιμοποιείται οθόνη τρίτου κατασκευαστή για την επισκευή ενός iPhone.

    Έτσι δυνητικά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Apple εισάγει ένα πρόγραμμα εξουσιοδότησης τύπου “Works with iPhone”. Αλλά θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι η τοποθέτηση ενός band εκκινεί μια εφαρμογή του Watch ανάλογα την προδιαγραφή του.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.