21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Τα μεγαλύτερα online security λάθη και πως να τα αποφύγετε | Οδηγός

    apple-security

    Όλοι κάνουμε παραχωρήσεις και παραβλέψεις καθημερινά σε ότι έχει να κάνει με την online ασφάλεια μας. Όλοι μας επίσης θέλουμε να είμαστε ασφαλής όταν αγοράζουμε κάτι online αλλά σχεδόν κανένας μας δεν κάνει τα απαραίτητα για να κρατήσει τα δεδομένα του μακριά από τον κίνδυνο.

    “Οι ανθρωποι, και μέσα σε αυτούς και εγώ έχουμε γίνει απρόσεχτοι” αναφέρει χαρακτηριστικά ο web developer Joe Tortuga.

    Με όλα τα πρόσφατα φαινόμενα hack που παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να μάθετε κάποια πράγματα για την ασφάλεια σας και για το πως να προστατέψετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας.

    Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια user names και ηλεκτρονικές διευθύνσεις

    Ένα από τα πιο βασικά είναι να μην χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά τα ίδια user names και ηλεκτρονικές διευθύνσεις όταν κάνετε εγγραφές σε online υπηρεσίες.

    “Αυτό που συμβαίνει είναι πως δημιουργείτε ένα online προφίλ του ευτού σας σε διάφορα site και έτσι οι hackers μπορούν πιο εύκολα να προβλέψουν τους κωδικούς σας” τονίζουν χαρακτηριστικά ερευνητές ασφάλειας.

    Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μοναδικό user name για κάθε online υπηρεσία που κάνετε εγγραφή. Το καλό είναι πως μπορείτε να γράψετε κάπου αυτά τα ονόματα για να μην τα ξεχάσετε. Δεν είναι το ίδιο ευαίσθητα όπως οι κωδικοί.

    Αν κάνετε το παραπάνω με τα διαφορετικά user names στους λογαριασμούς σας σίγουρα κάνετε την ζωή ενός hacker πολύ δύσκολη.

    Χρησιμοποιήστε ασφαλή συστήματα πληρωμών (όχι πιστωτικές κάρτες)

    Ένας από τους λόγους που το Apple Pay έχει γίνει τόσο αποδεκτό από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του.

    “Οι κάρτες των τραπεζών είναι ένα αρχαίο σύστημα και έχει πάρα πολλές ευπάθειες” τονίζεται χαρακτηριστικά. Αυτό κάνει τους hacker να έχουν εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Υπηρεσίες σαν την PalyPal αλλά και το Google Wallet έχουν πολύ ισχυρές μεθόδους κρυπτογραφίας και σίγουρα είναι προτιμότερες από το να χρησιμοποιείτε απ ευθείας την κάρτα της τράπεζας σας.

    Κάντε αγορές μόνο από web sites που είναι ασφαλή

    Πριν κάνετε κάποια online αγορά βεβαιωθείτε πως το κατάστημα στο οποίο γίνεται είναι ασφαλές. Αυτό σημαίνει πως κατά την δημιουργία της παραγγελίας σας θα εμφανίσουν το “https” μαζί με ένα κίτρινο εικονίδιο μιας κλειδαριάς.

    Επίσης καλό είναι να ελέγχουμε τα πιστοποιητικά ασφαλείας που έχει κάθε site.

    Σταματήστε να χρησιμοποιείτε απλούς κωδικούς

    Ένας δυνατός κωδικός είναι αυτός που περιέχει αρκετές σκόρπιες πληροφορίες ώστε να μπερδέψει τον hacker. Έτσι χρειάζεστε έναν κωδικό με τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και με συνδυασμούς γραμμάτων σε κεφαλαία και μικρά με τουλάχιστον έναν αριθμό η σύμβολο. Επίσης κανένας κωδικός δεν θα πρέπει να έχει μέρος του ονόματος σας.

    Προγράμματα επίσης όπως τα 1Password και KeePass είναι ιδανικά κατόπιν για την διαχείριση όλων των κωδικών σας. Επίσης το two step verification της Apple που είναι πλέον διαθέσιμο είναι πολύ ασφαλές για όλες σας τις πληροφορίες και θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles