21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Τα μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων της Apple θα κοστίσουν στην Facebook 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022

    Η Facebook δήλωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Apple στο iOS και δυσκολεύουν τις πλατφόρμες και τις εφαρμογές να παρακολουθούν τους χρήστες σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους θα κοστίσουν στην επιχείρησή της 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

    Το Facebook ανέφερε χθες έσοδα 33,67 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ενώ ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο, τα κέρδη ανά μετοχή δεν ακολούθησαν τόσο τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Όπως έχει κάνει στο παρελθόν, η Facebook μετατόπισε την ευθύνη για την ασθενέστερη απόδοσή της εταιρείας κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου σε μέτρα που έλαβε η Apple για τη βελτίωση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Πιο συγκεκριμένα, το πλαίσιο διαφάνειας παρακολούθησης εφαρμογών (ATT) της Apple, το οποίο απαιτεί από τις εφαρμογές να ζητούν την άδεια των χρηστών πριν τις παρακολουθούν σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους, επηρεάζει αρνητικά την επιχείρηση της Facebook, υποστήριξε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Sheryl Sandberg, κατά τη διάρκεια της κλήσης των κερδών της εταιρείας.

    “Πρώτον, οι διαφημίσεις. Όπως και άλλοι στον κλάδο μας, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες ως αποτέλεσμα των αλλαγών του iOS της Apple. Όπως περιγράψαμε το προηγούμενο τρίμηνο, η Apple δημιούργησε δύο προκλήσεις για τους διαφημιζόμενους. Το ένα είναι ότι η ακρίβεια της στόχευσης διαφημίσεων μειώθηκε, γεγονός που αύξησε το κόστος των αποτελεσμάτων οδήγησης. Το άλλο είναι ότι η μέτρηση αυτών των αποτελεσμάτων έγινε πιο δύσκολη.”

    Οι επιπτώσεις των μέτρων απορρήτου της Apple θα αποτελέσουν από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την επιχείρηση της Facebook το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, David Wehner. “…Και πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος του iOS συνολικά ως αντενέργεια στην επιχείρησή μας το 2022 είναι της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οπότε είναι ένας αρκετά σημαντικός σκόπελος για την επιχείρησή μας”, δήλωσε ο Wehner.

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.