23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Συγκρίνοντας τις τιμές των iPhone από το 2011 έως και σήμερα

    Παίρνοντας αφορμή από το κόστος των νέων iPhone XS Max, XS και XR που είναι αρκετά “τσουχτερό, το GSMArena προσπάθησε να συγκεντρώσει όλες τις τιμές από το iPhone 4S μέχρι σήμερα και να τις αποτυπώσει στο “χαρτί”.

    Ο λόγος που το γράφημα ξεκινά από το iPhone 4S, είναι πως τα παλαιότερα iPhones πωλούνταν σε μεγάλο βαθμό μαζί με συμβόλαια από τους παρόχους και ως εκ τούτου, η τιμή τους είναι δύσκολο να υπολογιστεί και να συγκριθεί με τις μετέπειτα τιμές. Επίσης, να σημειωθεί πως οι τιμές έχουν παρθεί από την αγορά της Γερμανίας, που είναι αρκετά αντιπροσωπευτική σε παγκόσμιο, αλλά κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Στην πορεία του χρόνου, η Apple άρχισε να παρουσιάζει περισσότερα από ένα μοντέλο κάθε χρόνο, ενώ από το 2017 διατηρεί και το εκάστοτε προηγούμενο μοντέλο στην αγορά μαζί με το νέο, ως μια πιο οικονομική επιλογή (π.χ. iPhone 8). Φέτος, βέβαια, το “οικονομικό” μοντέλο της είναι το iPhone XR, ενώ το iPhone SE δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles