14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Στα όρια τους οι εταιρίες ταχυμεταφορών στην Ελλάδα την στιγμή που το Media Markt παίρνει 0 βαθμολογία στην πλατφόρμα του Skroutz

    Ο συνδυασμός του νεότερου lockdown στην χώρα με την Black Friday (o θεός να την κάνει) εκπτωτική περίοδο αλλά και με τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν έχουν φέρει στα όρια τους τις εταιρείες ταχυμεταφορών στην Ελλάδα.

    Πιο συγκεκριμένα η Γενική Ταχυδρομική ανακοίνωσε πως από σήμερα Παρασκευή 4/12 μέχρι και την Δευτέρα 7/12 σταματάει να παραλαμβάνει δέματα προς αποστολή έτσι ώστε να προλάβει να ολοκληρώσει τις ήδη υπάρχον αποστολές που έχουν συσσωρευτεί στις αποθήκες της.

    Επίσης φαίνεται πως η Γενική Ταχυδρομική θα βάλει πλαφόν στα καταστήματα σε αριθμό αποστολών ανά ημέρα αλλά και στο βάρος των δεμάτων, δηλαδή δε θα δέχεται δέματα άνω των 5 κιλών. Στο κέντρο διαλογής της εταιρείας στην Αθήνα εκτιμάται ότι βρίσκονται στοιβαγμένες περισσότερες από 500.000 αποστολές.

    Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ACS που ενημέρωσε πως σήμερα είναι η τελευταία μέρα που λαμβάνει αποστολές από τα καταστήματα και πως θα ξεκινήσει να λαμβάνει εκ νέου δέματα από την Δευτέρα 7/12 με πηγές μας να αναφέρουν πως αντίστοιχα πλαφόν με αυτά της Γενικής Ταχυδρομικής ως προς τον αριθμό των δεμάτων και όγκο αυτών έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

    Στα ΕΛΤΑ η κατάσταση είναι και εκεί το ίδιο πιεστική όσο και στην Speedex με τις εταιρείες να έχουν στις αποθήκες τους παλέτες με δέματα που δεν έχουν ανοιχτεί για να γίνει διαλογή τους εδώ και 10 μέρες….

    Την ίδια στιγμή μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το You.gr έχουν ξεκινήσει να απολογούνται για τις καθυστέρησες στέλνοντας ενημερώσεις όπως η κάτωθι:

    Αγαπητέ μας πελάτη,

    Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως ο συνδυασμός του Lockdown, της Black Friday και της προ-εορταστικής περιόδου έχουν οδηγήσει σε εξαιρετικά αυξημένο όγκο αποστολών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τη συνεργαζόμενη εταιρεία courier.

    Λόγω των ανωτέρω, έχουν τροποποιηθεί οι χρόνοι παράδοσης και πλέον ο μέσος χρόνος παράδοσης εκτιμάται σε 5 έως 10 εργάσιμες ημέρες από την ολοκλήρωση της παραγγελία σου.

    Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε, ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στον συγχρονισμό των συστημάτων. Ως εκ τούτου, στην εξέλιξη της παραγγελίας ενδέχεται να έχεις ενημέρωση μέχρι και το στάτους της Τιμολόγησης και Παράδοσης από εμάς στη συνεργαζόμενη εταιρεία courier.

    Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου και ελπίζουμε για την κατανόηση και την υπομονή σου. Δεσμευόμαστε να σε κρατάμε ενήμερο για τυχόν νεότερες εξελίξεις.

    Σε περίπτωση που έχεις λάβει την παραγγελία σου, ζητούμε συγνώμη για την επικοινωνία αυτή και την αναστάτωση.

    Η ομάδα του you.gr

    Την ίδια στιγμή το γύρω του διαδικτύου φαίνεται πως κάνει η παρακάτω εικόνα όπου το Media Markt φαίνεται πως έχει ένα απρόσμενο ρεκόρ μιας και είναι το πρώτο κατάστημα στην πλατφόρμα του Skroutz που έχει μηδενική βαθμολογία!! Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε αν είναι κάποιο bug της πλατφόρμας του Skroutz ή αν όντως αυτή είναι η βαθμολογία των MediaMarkt, γιατί είναι αρκετά περίεργο αφού έχει και θετικές αξιολογήσεις.

    Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως είτε καταστήματα είτε εταιρείες ταχυμεταφορών βρίσκονται μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις αυτή την στιγμή και ένα μεγάλο πλήθος εργαζομένων κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μας εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα γίνεται ανεξάρτητα από το όνομα της εταιρείας. Όλοι εμείς οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουμε και αυτό στο μυαλό μας.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.