21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Σημείωμα της Apple λέει ότι το πρώτης γενιάς iPad Pro και περιέργως το “Apple TV HD” θα γίνουν Vintage προϊόντα τον επόμενο μήνα

    Η Apple σχεδιάζει να προσθέσει το iPad Pro πρώτης γενιάς στη λίστα vintage προϊόντων της στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα σε εσωτερικό σημείωμα που διανεμήθηκε στα Apple Stores και στους εξουσιοδοτημένους παρόχους σέρβις της Apple.

    Ένα προϊόν γίνεται “vintage” αφού έχουν περάσει περισσότερα από πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που η Apple διένειμε το προϊόν προς πώληση. Τα Vintage προϊόντα δεν ήταν προηγουμένως κατάλληλα για σέρβις στην Apple, αλλά τα Apple Stores και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι σέρβις της Apple προσφέρουν πλέον επισκευές για vintage προϊόντα για έως και δύο επιπλέον χρόνια, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

    Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2015, το αρχικό iPad Pro διέθετε οθόνη 12,9 ιντσών που ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από την οθόνη 9,7 ιντσών σε όλα τα προηγούμενα μοντέλα iPad. Παράλληλα με τη συσκευή, η Apple παρουσίασε το Έξυπνο Πληκτρολόγιο για iPad και το Apple Pencil, κάτι που έκανε το iPad Pro περισσότερο άμεσο ανταγωνιστή με υβριδικά tablet όπως το Surface της Microsoft. Το έξυπνο πληκτρολόγιο είναι μαγνητικά συνδεδεμένο με τη νέα έξυπνη υποδοχή σύνδεσης του iPad Pro.

    Επιπλέον, τα μοντέλα 32 GB των iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα ταξινομηθούν επίσης ως vintage στα τέλη Ιουνίου, αναφέρει το σημείωμα.

    Παραδόξως, πολλές πηγές ενημέρωσαν τη MacRumors ότι το σημείωμα της Apple αναφέρει ότι το “Apple TV HD” θα ταξινομηθεί επίσης ως vintage στα τέλη Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι η Apple συνεχίζει να πουλά τη συσκευή με 32 GB αποθηκευτικού χώρου.

    Ακόμα κι αν το Apple TV HD διακοπεί στο επερχόμενο συνέδριο WWDC της Apple, θα ήταν πολύ νωρίς για να χαρακτηριστεί η συσκευή ως “vintage” σύμφωνα με τον τρέχοντα ορισμό της Apple, καθώς δεν θα ήταν σχεδόν πέντε χρόνια από τη λήξη της διανομής.

    Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το “Apple TV HD” είναι ένα τυπογραφικό λάθος και η Apple στην πραγματικότητα αναφέρεται στην έκδοση “Rev A” της τρίτης γενιάς Apple TV, η οποία διακόπηκε τον Οκτώβριο του 2016 αλλά παρέμεινε διαθέσιμη για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί μόλις τώρα να φτάσει τα πέντε χρόνια μετά την τελευταία διανομή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.