20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Σημαντική η ανάπτυξη της αγοράς των refurbished smartphones

    Η αγορά των refurbished smartphones αυξήθηκε κατά 15% το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας την ανάπτυξη 4,5% της αγοράς νέων smartphoned. Η Counterpoint Research αναφέρει ότι οι refurbished μονάδες έχουν κερδίσει δημοτικότητα τόσο μεταξύ των καταναλωτών όσο και των κατασκευαστών smartphone.

    Η μετάβαση στο 5G ώθησε πολλούς χρήστες να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους και, είναι ενδιαφέρον, οι υψηλότερες πωλήσεις νέων μονάδων βοήθησαν στην ενίσχυση των πωλήσεων των refurbished μονάδων. Πολλοί πωλητές έχουν στραφεί σε συμφωνίες ανταλλαγών μιας παλαιότερης συσκευής με μια νέα για να μειώσουν το κόστος αγοράς νέων μοντέλων, γεγονός που με τη σειρά του αύξησε τη διαθεσιμότητα μονάδων που μπορούν να γίνουν reburbished και να πωληθούν ξανά.

    Η εξοικονόμηση κόστους είναι ένας μεγάλος παράγοντας για τον οποίο οι άνθρωποι πηγαίνουν σε μια refurbished συσκευή αντί για μια νέα – ένα τηλέφωνο στην αγορά μεταχειρισμένων μπορεί να είναι 60% φθηνότερο κατά μέσο όρο από μια νέα συσκευή. Οι δύο αγορές που σημείωσαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη είναι η Λατινική Αμερική (+29%) και η Ινδία (+25%).

    Ωστόσο, ώριμες αγορές όπως οι ΗΠΑ (+15%), η Ευρώπη (+10%) και Κίνα (10%) είδαν αύξηση της αγοράς αυτής με τους καταναλωτές να αγοράζουν refurbished συσκευές. Και σε αυτές τις αγορές οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.