14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο Elon Musk αγοράζει επίσημα το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια

    Το Twitter συμφώνησε με την προσφορά του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla Elon Musk να αγοράσει την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το Twitter.  Το Bloomberg ήταν το πρώτο που ανέφερε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ότι επίκειται συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών.

    Πριν από δύο εβδομάδες, ο Elon Musk προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Το Twitter και ο Musk, μετά από εβδομάδες δημόσιου δράματος, συμφώνησαν σήμερα στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι το διοικητικό συμβούλιο του Twitter ανησυχούσε ότι η προσφορά του Musk θα υποτιμούσε την εταιρεία μέχρι τη στιγμή που ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώσει τα κέρδη του 2ου τρίμηνου αργότερα αυτή την εβδομάδα.

    Πριν από την προσφορά του να αγοράσει οριστικά την πλατφόρμα, ο Musk αγόρασε το 9,2% της εταιρείας μετά από έντονη κριτική στο Twitter. Μετά την αγορά του μεριδίου του, ο Musk ήταν έτοιμος να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για να προσπαθήσει να θεσπίσει αλλαγές που είπε ότι θα προωθήσουν την «ελευθερία του λόγου», αλλά ο CEO του Twitter, Parag Agrawal, ανακοίνωσε απροσδόκητα ότι ο Musk δεν θα συμμετέχει πλέον στο διοικητικό συμβούλιο.

    Σε δήλωσή του, ο Musk δήλωσε ότι θέλει να κάνει το Twitter «καλύτερο από ποτέ» με νέα χαρακτηριστικά προϊόντων που θα νικήσουν τα spam bots και θα πιστοποιήσουν όλους τους χρήστες.

    Οι μετοχές του Twitter έκαναν άλμα 6% στο χρηματιστήριο στο άκουσμα της επισημοποίησης της εξαγοράς. 

    Οι υπάλληλοι, ακόμα και ο CEO του Twitter, Parag Agrawal, δε γνωρίζουν ακόμα τι σημαίνει η εξαγορά της εταιρίας από τον Elon Musk για το μέλλον της υπηρεσίας ή το δικό τους. Θα υπάρξουν απολύσεις; Θα κρατήσει ο Agrawal τη θέση του; Ο ίδιος δήλωσε:

    Δεν έχουν προγραμματιστεί απολύσεις προς το παρόν. Εγώ θα παραμείνω CEO μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει μετά. Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας το διοικητικό συμβούλιο θα διαλυθεί. Υπάρχει όντως μία αβεβαιότητα για το τι θα γίνει έπειτα. Δεν ξέρουμε τι κατεύθυνση θα ακολουθήσει η πλατφόρμα. Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Αυτή είναι μία περίοδος αβεβαιότητας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.