13.3 C
Athens
Tuesday, March 19, 2024
More

    Σημαντική αύξηση πωλήσεων iPhone στην Ευρώπη με την Samsung να σημειώνει σημαντική πτώση

    Η Strategy Analytics κοινοποίησε σήμερα μια νέα έκθεση αγοράς για τα smartphones με την Apple να έχει μια σημαντική αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη κατά το 2ο τρίμηνο του έτους.

    Η Samsung ήταν η μόνη η οποία είδε τις πωλήσεις της στην Ευρώπη να πέφτουν την ίδια περίοδο.

    Σύμφωνα λοιπόν με την Strategy Analytics 

    “Η παγκόσμια αγορά των smartphone αυξήθηκε κατά 11% σε ετήσια βάση για το 2ο τρίμηνο του 2021. Αυτή ήταν ιστορικά η 2η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά αυτή από το 2016. Η Samsung παρέμεινε στην κορυφή αλλά έχασε μερίδιο της αγοράς της. Η Xiaomi έφτασε στην 2η θέση για πρώτη φορά από την στιγμή που αποχώρησαν και οι Huawei και LG. Η Apple βρέθηκε στην 3η θέση και ακολούθησαν Oppo και Vido.”

    Σε ότι αφορά την Ευρώπη:

    “Η Xiaomi κατάφερε να έρθει στην 1η θέση για πρώτη φορά. Υπολογίσαμε πως πούλησε ρεκόρ συσκευών που έφτασαν τα 12.7 εκατομμύρια στην Ευρώπη αφήνοντας πίσω της την Samsung. Η Samsung είδε πτώση 7% και 12 εκατομμύρια συσκευές το ίδιο χρονικό διάστημα. Η Samsung τα πάει καλά με τα νέα 5G μοντέλα της αλλά δέχεται μεγάλη πίεση από την Apple στην premium κατηγορία και από Κινεζικούς κατασκευαστές στην οικονομική κατηγορία χωρίς να καταφέρει να πάρει το μερίδιο που άφησε πίσω της η Huawei στην Ευρώπη. Η Apple είχε ένα πολύ δυνατό τρίμηνο με αύξηση 16% πουλώντας περίπου 9.6 εκατομμύρια iPhones στην Ευρώπη κατά το δεύτερο αυτό τρίμηνο.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.