21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Σε μήνυμα της Apple στους εργαζομένους της αναγνωρίζονται οι προβληματισμοί για τα νέα scanning μέτρα στις φωτογραφίες τονίζοντας την ανάγκη προστασίας των παιδιών

    Η Apple και επίσημα ανακοίνωσε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που έρχονται αργότερα φέτος σε μια νέα κίνηση της Apple για την προστασία των παιδιών. Τα νέα μέτρα συμπεριλαμβάνουν όπως σας παρουσιάσαμε και σε προηγούμενη δημοσίευμα προστασία για ευαίσθητο περιεχόμενο στο iMessage, iCloud scan φωτογραφιών για υλικό παιδική πορνογραφία και νέα βάση γνώσης για την Siri και την Αναζήτηση.

    Ένα εσωτερικό memo που δόθηκε σε ομάδες της Apple που δουλέψανε πάνω σε αυτό το project η Apple αναγνωρίζει τους προβληματισμούς σχετικά με αυτά τα νέα μέτρα τονίζοντας όμως πως αυτά θα αποτελέσουν μέρος μιας σημαντικής αποστολής για την προστασία των παιδιών.

    Η Apple έχει δεχθεί έντονη κριτική για αυτά τα νέα μέτρα ακόμη και από τον Edward Snowden.

    Το κείμενο της Apple αυτό κοινοποιήθηκε χθες και είναι γραμμένο από τον Sebastien Marineau-Mes, software VP στην Apple. Εκεί αναφέρει πως η Apple θα συνεχίσει να εξηγεί με λεπτομέρειες αυτά τα χαρακτηριστικά. Αναγνωρίζει δε πως κάποιοι τα έχουν παρερμηνεύσει.

    Αναλυτικά:

    “Σήμερα έχουμε την επίσημη παρουσίαση στο κοινό των νέων μέτρων ασφαλείας για τα παιδιά και ήθελα να πάρω λίγο από το χρόνο σας για να σας πω ευχαριστώ κάθε έναν από εσάς για όλη την σκληρή δουλειά σας τα τελευταία χρόνια πάνω σε αυτό. Δεν θα φτάναμε σε αυτή την σπουδαία ανακοίνωση χωρίς την πίστη και τον κόπο που καταβάλετε πάνω σε αυτό. Το να παρέχουμε ασφάλεια για τα παιδία είναι μια απίστευτα σημαντική αποστολή. Για να το κάνουμε αυτό με βάση τις αρχές μας χρειάστηκε να συνεργαστούν όλες οι ομάδες μας για να παρουσιαστούν εργαλεία προστασίας των παιδιών με βάση την Apple πολιτική που προστατεύει παράλληλα και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Είδαμε πολλές θετικές κριτικές για την κίνηση μας αυτή ήδη. Γνωρίζουμε πως κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει αυτά τα νέα μέτρα και κάποιοι ανησυχούν για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν. Θα συνεχίσουμε να τα εξηγούμε με κάθε λεπτομέρεια μέσα στους επόμενους μήνες. Σας προωθώ και το μήνυμα που λάβαμε από την NCMEC που είναι πολύ σημαντικό. Είμαι περήφανος να δουλεύω στην Apple με μια τόσο φανταστική ομάδα. Σας ευχαριστώ.”

    Ακολουθεί το μήνυμα από την NCMEC στην Apple:

    Team Apple,

    I wanted to share a note of encouragement to say that everyone at NCMEC is SO PROUD of each of you and the incredible decisions you have made in the name of prioritizing child protection.

    It’s been invigorating for our entire team to see (and play a small role in) what you unveiled today.

    I know it’s been a long day and that many of you probably haven’t slept in 24 hours. We know that the days to come will be filled with the screeching voices of the minority.

    Our voices will be louder.

    Our commitment to lift up kids who have lived through the most unimaginable abuse and victimizations will be stronger.

    During these long days and sleepless nights, I hope you take solace in knowing that because of you many thousands of sexually exploited victimized children will be rescued, and will get a chance at healing and the childhood they deserve.

    Thank you for finding a path forward for child protection while preserving privacy.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.