21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο Edward Snowden και η EFF κατά των πλάνων της Apple στο σκανάρισμα μηνυμάτων και iCloud φωτογραφιών

    Τα πλάνα της Apple που θέλουν την εταιρεία να κάνει scan τις iCloud βιβλιοθήκες φωτογραφιών των χρηστών και ταύτιση τους με την βάση CSAM που αφορά την παιδική πορνογραφία για πιθανά περιστατικά αλλά και οι αλλαγές στην εφαρμογή μηνυμάτων βρήκαν τελείως αρνητικούς τον γνωστό και μη εξαιρετέο Edward Snowden και το Electronic Frontier Foundation – EEF.

    Σε μια σειρά του από tweets ο Snowden τονίζει πως ανησυχεί ότι η Apple θα ξεκινήσει μια μορφή μαζικής παρακολούθησης για όλο τον κόσμο ενώ θα δημιουργήσει μια βάση που θα επιτρέπει στην εταιρεία στο μέλλον να κάνει scan στα δεδομένων των χρηστών και για άλλο περιχεόμενο.

    Ο Snowden σημείωσε πως ιστορικά η Apple ηγούταν της ψηφιακής ιδιωτικότητας και έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμη και το ξεκλείδωμα του iPhone του Syed Farook που ήταν ένας από τους δολοφόνους των επιθέσεων του 2015 στο San Bernardino και παρά τις πιέσεις που άσκησε το FBI. Τότε σημειώνει ο Snowden η Apple ανέφερε πως μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε μια βάση για επικίνδυνες τέτοιες εντολές ξεκλειδώματος και για άλλους σκοπούς. Τώρα η ίδια προχωράει σε μια εξίσου επικίνδυνη ενέργεια

    Το ίδρυμα EFF τώρα που έχει μια διεθνή υπόσταση και ασχολείται με τα ψηφιακά δικαιώματα κοινοποίησε και αυτό μια έκθεση κατά των νέων μέτρων αυτών της Apple αναφέροντας πως είναι απίστευτα απογοητευμένοι από αυτές τις ενέργειες.

    Αναφέρουν:

    “Η εκμετάλλευση των παιδιών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και η Apple δεν είναι η πρώτη εταιρεία που θα χαλαρώσει το πλαίσιο ιδιωτικότητας της σε μια απόπειρα να καταπολεμήσει τέτοια φαινόμενα. Αυτή όμως η επιλογή θα έρθει με ένα μεγάλο κόστος για την ιδιωτικότητα των χρηστών τελικά. Η Apple μπορεί τεχνικά και με λεπτομέρειες να περιγράφει πως θα υλοποιηθούν αυτά τα νέα μέτρα με την δημιoυργία μιας backdoor αλλά στο τέλος της ημέρας όσο καλά και αν έχει προδιαγραφεί, όσο προσεκτικά και αν έχει οργανωθεί μια backdoor είναι πάντα μια backdoor.”

    Το ίδρυμα αναφέρει πως διάφορες κυβερνήσεις σε παγκόσμια κλίμακα έχουν περάσει νόμους απαιτώντας παρακολούθηση και κριτική περιεχομένου σε πολλές πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένων και εφαρμογών μνημάτων ενώ τονίζει πως τα νέα μέτρα της Apple μειώνουν την ιδιωτικότητα όλων των iCloud Photos χρηστών και δεν βελτιώνουν κάτι.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.