17.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο Επίτροπος της FCC καλεί την Apple και την Google να απαγορεύσουν το TikTok λόγω κρυφών πρακτικών στα δεδομένα των χρηστών

    Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών ζήτησε από την Apple και την Google να αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών τους λόγω του “μοτίβου κρυφών πρακτικών δεδομένων”, αναφέρει το TechCrunch.

    Ο Επίτροπος της FCC, Brendan Carr, λέγεται ότι απέστειλε επιστολή στην Apple και την Google την Τρίτη για να υποβάλει το αίτημα, το οποίο έρχεται μετά από μια αναφορά του BuzzFeed News την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία το προσωπικό του TikTok στην Κίνα είχε πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών των ΗΠΑ παρά τις δηλώσεις της εταιρείας που υποδηλώνουν διαφορετικά.

    “Όπως γνωρίζετε, το TikTok είναι μια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε εκατομμύρια Αμερικανούς μέσω των καταστημάτων εφαρμογών σας και συλλέγει τεράστιους όγκους ευαίσθητων δεδομένων για αυτούς τους χρήστες των ΗΠΑ. Το TikTok ανήκει στην ByteDance με έδρα το Πεκίνο — έναν οργανισμό που είναι υπό την ευθύνη του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας και απαιτείται από την κινεζική νομοθεσία να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις επιτήρησης της ΛΔΚ», είπε ο Καρ σε επιστολή που απευθυνόταν στον Sundar Pichai και στον Tim Cook.

    Το TikTok ανταποκρίθηκε ιστορικά στις ανησυχίες για το απόρρητο δεδομένων δίνοντας την υπόσχεση ότι τα δεδομένα των χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες αποθηκεύονται στις ΗΠΑ και όχι στην Κίνα, όπου βρίσκεται η μητρική εταιρεία της εφαρμογής της ByteDance. Ωστόσο, σύμφωνα με το BuzzFeed News, το προσωπικό του TikTok στην Κίνα είχε πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Ο ισχυρισμός έρχεται σε αντίθεση με τη μαρτυρία που δόθηκε από στέλεχος της TikTok ενόρκως σε ακρόαση της Γερουσίας τον Οκτώβριο του 2021 ότι μια «παγκόσμιας φήμης, με έδρα τις ΗΠΑ ομάδα ασφαλείας» αποφασίζει ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών των Η.Π.Α.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.