14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Πώς να προσαρμόσετε τις συστάσεις σας στο Apple Music για να είναι πιο ακριβείς

    Ένα από τα καλύτερα στοιχεία σχετικά με τις εφαρμογές ροής όπως το Apple Music είναι η ικανότητά τους να προτείνουν νέα κομμάτια, άλμπουμ και καλλιτέχνες που σας αρέσουν. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε αυτές τις συστάσεις πιο ακριβείς.

    Η υπηρεσία Apple Music, από προεπιλογή, θα επιμελείται προτάσεις με βάση διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των “μου αρέσει” και “δεν μου αρέσει” και του περιεχομένου που υπάρχει ήδη στη Βιβλιοθήκη σας.

    “Loving” τραγούδια

    Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να προσαρμόσετε τις προτάσεις σας στο Apple Music είναι να κάνετε like σε ένα τραγούδι μέσα στην εφαρμογή.

    Αυτό ενημερώνει την πλατφόρμα ότι απολαμβάνετε ένα συγκεκριμένο κομμάτι. Αν δοθεί αρκετός χρόνος, ο κατάλογος των “μου αρέσει” θα οδηγήσει σε επιμέλεια που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας.

    • Ανοίξτε το κινητό, βρείτε ένα τραγούδι που σας αρέσει στο Apple Music
    • Πατήστε το κουμπί με τις τρεις κουκκίδες δίπλα σε ένα κομμάτι
    • Πατήστε στο Love

    Dislikes & Πρότεινε που λιγότερα σαν αυτό

    Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να μην σας αρέσει ένα τραγούδι ή να ζητήσετε από την Apple Music να προτείνει λιγότερα τραγούδια σαν αυτό.

    • Ανοίξτε την εφαρμογή, βρείτε ένα τραγούδι που δεν σας αρέσει στο Apple Music
    • Πατήστε το κουμπί με τις τρεις κουκκίδες δίπλα σε ένα κομμάτι
    • Πατήστε Προτείνετε λιγότερο σαν αυτό

    Προσθήκη στην Βιβλιοθήκη και playlists

    Η Apple Music λαμβάνει επίσης υπόψη τη δική σας Βιβλιοθήκη όταν προτείνει νέους καλλιτέχνες, άλμπουμ και κομμάτια.

    Η προσθήκη ενός άλμπουμ, λίστας αναπαραγωγής ή κομματιού στη βιβλιοθήκη σας καθιστά επίσης εύκολη την εύρεση τους στο μέλλον. Δεν θα χρειαστεί να τα αναζητήσετε — θα εμφανιστούν στη Βιβλιοθήκη σας για εύκολη πρόσβαση.

    • Στο iOS, μεταβείτε σε μια λίστα αναπαραγωγής ή ένα άλμπουμ που σας αρέσει.
    • Στην επάνω δεξιά γωνία, θα δείτε ένα εικονίδιο Plus. Πατήστε το
    • Το άλμπουμ ή η λίστα αναπαραγωγής θα πρέπει τώρα να βρίσκεται στη Μουσική βιβλιοθήκη της Apple

    Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μεμονωμένα τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας, είτε προσθέτοντάς τα σε μια λίστα αναπαραγωγής είτε κάνοντας κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες στο παράθυρο Αναπαραγωγή τώρα και επιλέγοντας Προσθήκη στη βιβλιοθήκη ή Προσθήκη σε λίστα αναπαραγωγής.

    Απενεργοποίηση του Ιστορικού Ακρόασης

    Η Apple Music αναλύει επίσης τις γενικές σας συνήθειες ακρόασης για να επιμεληθεί νέα κομμάτια και καλλιτέχνες, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία “Μου αρέσει/δεν μου αρέσει” ή δεν προσθέτετε κάποιο από αυτά τα τραγούδια ή καλλιτέχνες στη βιβλιοθήκη σας.

    Έχετε επίσης την επιλογή να απενεργοποιήσετε τις συνήθειες ακρόασης όταν πρόκειται για συστάσεις. Αυτό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν αφήσετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να «δανειστεί» τον λογαριασμό σας Apple Music για λίγο.

    Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μουσική και πατήστε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Χρήση ιστορικού ακρόασης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.