17.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πώς η Apple προσπαθεί να διορθώσει την Siri με τις Συντομεύσεις Εφαρμογών #WWDC22

    Στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) η Apple ανακοίνωσε αλλαγές στις συντομεύσεις Siri που θα φέρουν “μηδενική ρύθμιση” για τις συντομεύσεις εφαρμογών, δημιουργώντας αυτόματα φακέλους συντομεύσεων για τις ενέργειες κάθε εφαρμογής σε μια νέα ενότητα.

    Αυτή η αλλαγή επεκτείνει δραματικά τις δυνατότητες της Siri για κάθε χρήστη. Διευκολύνει πολύ τους χρήστες να επωφεληθούν από εφαρμογές που κάνουν ενέργειες για Συντομεύσεις, χρησιμοποιώντας την Siri και άλλα. Και για την Apple συνολικά, αυτό σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στην πορεία της ανανεωμένης εμπειρίας Siri που υποστηρίζεται από τις συντομεύσεις Siri.

    Με τη σουίτα ενημερώσεων του iOS 16 να έρχεται αργότερα αυτό το φθινόπωρο, το Siri θα αποκτήσει αυτόματα νέες δυνατότητες για κάθε εφαρμογή που υποστηρίζει Συντομεύσεις, δημιουργώντας έναν φάκελο συντομεύσεων με φράσεις ενεργοποίησης για κάθε στοιχείο λειτουργικότητας που παρέχεται στις Συντομεύσεις. Αυτά θα βρεθούν στην εφαρμογή Συντομεύσεις. Οι χρήστες θα έχουν μια νέα ενότητα κάτω από τους φακέλους που ονομάζεται “Συντομεύσεις εφαρμογών”, η οποία περιλαμβάνει κατηγορίες για κάθε υποστηριζόμενη εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας.

    Μέσα σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν μεμονωμένες συντομεύσεις για τις ενέργειες που παρέχονται από την εφαρμογή, οι οποίες έχουν ρυθμιστεί εκ των προτέρων για εσάς, ώστε να μην χρειάζεται να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση για κάθε πιθανή επιλογή με μη αυτόματο τρόπο. Κάθε συντόμευση θα ονομαστεί με μια φράση ενεργοποίησης που έχει προκαθοριστεί από τον προγραμματιστή, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συντόμευση χρησιμοποιώντας την Siri χωρίς καμία ρύθμιση.

    Οι συντομεύσεις θα δημιουργήσουν επίσης αυτόματα μια ξεχωριστή συντόμευση για κάθε διαθέσιμη επιλογή σε κάθε ενέργεια — εάν υπάρχει μια παράμετρος που μπορείτε να αλλάξετε σε μια ενέργεια, οι Συντομεύσεις θα δημιουργήσουν μια νέα συντόμευση για κάθε επιλογή σε αυτήν την παράμετρο.

    Στην πραγματικότητα, εάν η εφαρμογή είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας, θα έχετε μια συντόμευση Siri για αυτήν — έναν ολόκληρο φάκελο με αυτές.

    Οι Συντομεύσεις εφαρμογών και η ανανεωμένη εστίαση στην εμπειρία των Συντομεύσεων Siri είναι μια συναρπαστική εξέλιξη για την εστίαση της Apple στο εργαλείο αυτοματισμού της πλατφόρμας.

    Αλλά η πραγματική βελτίωση της εμπειρίας της Siri από ένα θεμελιώδες επίπεδο με τη χρήση των Συντομεύσεων περίμενε κάπως να φανεί (μέχρι τώρα). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν οι Συντομεύσεις απαιτούσαν εκ των προτέρων εγκατάσταση και η εμπειρία της εφαρμογής επεκτείνεται πολύ πέρα ​​από της Siri στα γραφικά στοιχεία, το φύλλο κοινής χρήσης, το Apple Watch και ούτω καθεξής — Οι συντομεύσεις είναι πολλά περισσότερα παρά μόνο φωνή.

    Ωστόσο, η Apple φαίνεται να ολοκληρώνει την πλευρά της Siri και των Συντομεύσεων, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των προγραμματιστών που ήθελαν να κάνουν τους χρήστες να επωφεληθούν πραγματικά από την υποστήριξη των Συντομεύσεων.

    Με τις Συντομεύσεις εφαρμογών, οι καθημερινοί άνθρωποι θα έχουν αυτόματα φακέλους με φράσεις ενεργοποίησης για χρήση με την Siri, πράγμα που σημαίνει ότι η δουλειά που κάνουν οι προγραμματιστές εφαρμογών για την προσθήκη υποστήριξης Συντομεύσεων μπορεί να αποδώσει πολύ πιο εύκολα. Ως αποτέλεσμα, η Siri μπορεί να γίνει χρήσιμη πολύ για ένα μεγαλύτερο σύνολο πληθυσμού.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.