Η μυστικότητα της Apple όσον αφορά την ανάπτυξη προϊόντων είναι ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της εταιρείας. Ωστόσο, ένας πρώην στέλεχος Ανθρώπινου Δυναμικού της Apple είπε ότι είχε υψηλό τίμημα: εξάντληση των μηχανικών και απογοήτευση. Τελικά, υποστηρίζει, αυτό το γεγονός κατέπνιξε την καινοτομία εντός της εταιρείας.
Ο Chris Deaver, ο οποίος ήταν ανώτερος επιχειρηματικός συνεργάτης ανθρώπινου δυναμικού στην Apple από το 2015 έως το 2019, λέει ότι η εταιρεία δοκίμασε ένα πείραμα με την ανάπτυξη του AirPods Pro, για να δει αν ήταν δυνατό να δημιουργηθεί ένα πιο συνεργατικό περιβάλλον εργασίας, ενώ παράλληλα θα εξασφάλιζε το απόρρητο…
Η μυστικότητα είναι μια αξία που η Apple θεωρεί πολύτιμη, για να διατηρήσει την «έκπληξη και την απόλαυση» για τους πελάτες. Η καλλιέργεια της αίσθησης που φτάνει την ημέρα της κυκλοφορίας, όταν κανείς (ούτε οι περισσότεροι εργαζόμενοι) δεν αναμένει πόσο τρελά θα είναι τα νέα προϊόντα.
Αλλά είπε ότι πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε τη σκοτεινή πλευρά των διαφορετικών ομάδων που εργάζονται απόλυτα απομονωμένες.
Συσσώρευση κρίσιμων πληροφοριών. Προώθηση προσωπικών στόχων. Φαγωμάρα. Ως νέος επιχειρηματικός συνεργάτης ανθρώπινου δυναμικού, συχνά με τραβούσαν σε αυτές τις κλιμακώσεις. Και συνήθως αφορούσε το πρόβλημα ότι «αυτή η ομάδα δεν μοιράζεται».
Είπε ότι η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη που οι μηχανικοί δεν ήξεραν καν σε ποιον μπορούσαν και σε ποιον δεν μπορούσαν να μιλήσουν για τη δουλειά τους.
Άκουγα τον έναν νέο υπάλληλο μετά τον άλλο, λαμπρούς ανθρώπους, να κάνουν την ουσιαστική ερώτηση: «Πώς λειτουργώ έτσι; Εάν μπορώ να μοιραστώ πληροφορίες μόνο με συγκεκριμένα άτομα, πώς μπορώ να ξέρω ποιους και πότε; Δεν θέλω να απολυθώ ή στη φυλακή».
Η τριβή που δημιουργήθηκε από αυτές τις ξεχωριστές ομάδες σήμαινε ότι ήταν εξαιρετικά αγχωτικό όταν τελικά ενωνόντουσαν, δημιουργώντας ακόμη και εχθρούς μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές ομάδες.
Οι ομάδες καινοτομούσαν για μήνες για να συγκλίνουν τελικά λίγο πριν το λανσάρισμα για παράδειγμα μιας νέας συσκευής, καταλήγοντας σε καθημερινές συναντήσεις πέντε ή έξι ωρών, προκαλώντας τρομερή τριβή και εξάντληση. Ο κόσμος ήταν απογοητευμένος. Ήθελαν να φύγουν ή «να μην ξανασυνεργαστούν ποτέ με αυτό το ένα άτομο».
Ο Deaver διαπίστωσε ότι οι ομάδες που είχαν να κάνουν με τις κάμερες στην Apple είχαν διαφορετική προσέγγιση, δημιουργώντας μια «εμπιστοσύνη» που λειτουργούσε μέσα σε κλειστές ομάδες.
Ανακαλύψαμε το “The Camera Braintrust” (όπως στην κάμερα του iPhone ή τις κάμερες σε οποιαδήποτε συσκευή υλικού) ή το “CBT” και εφαρμόσαμε αυτά τα βασικά συστατικά: μια εβδομαδιαία συνεδρία διαφάνειας μεταξύ προσωπικού, εστιάζοντας σε μια ευάλωτη ή ανοιχτή προσέγγιση στα θέματα που αντιμετώπιζαν. Κάθε αρχηγός και ομάδα με φωνή, ο καθένας μοιράζεται ακριβώς πού βρισκόταν στην ανάπτυξή του και τι χρειαζόταν από τις άλλες ομάδες. Αυτό οδήγησε σε κύκλους καινοτομίας που είχαν επιταχύνει την τεχνολογία της κάμερας σε νέα ύψη, καθιστώντας την το χρυσό πρότυπο της συνεργασίας.
Αυτό κρίθηκε επιτυχημένο και μια κάπως πιο ανοιχτή προσέγγιση εφαρμόστηκε σε άλλες ομάδες προϊόντων εντός της Apple σε μια πρωτοβουλία γνωστή ως Different Together.
Αυτό που προέκυψε ήταν μια αλλαγή κουλτούρας σε αυτό που ονομάσαμε «Different Together», την έννοια επόμενου επιπέδου για το μέλλον της Apple. Συνδυάζοντας τη δύναμη του ιστορικού ορισμού του «Think Different», που ανέδειξε τη δύναμη των διαφορετικών απόψεων, με τη δύναμη να τα κάνεις όλα «Together».
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube