13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πώς αναμένεται να λειτουργήσει η μέτρηση θερμοκρασίας σώματος του Apple Watch Series 8 #AppleEvent

    Η τεχνολογία ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος πιστεύεται ότι είναι η βασική αναβάθμιση που προσφέρεται από το Apple Watch Series 8 όταν κάνει το ντεμπούτο του στην εκδήλωση “Far out” της Apple την επόμενη εβδομάδα. Χάρη σε μια ποικιλία αναφορών από αξιόπιστες πηγές, έχουμε μια αρκετά καλή ιδέα για το πώς αναμένεται να λειτουργούν τα χαρακτηριστικά υγείας της θερμοκρασίας του σώματος.

    Η παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος για το Apple Watch φημολογείται εδώ και καιρό από πηγές όπως ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo, αλλά τον περασμένο χρόνο οι φήμες αποκρυσταλλώθηκαν γύρω από το χαρακτηριστικό που τελικά φαίνεται πως θα κάνει το ντεμπούτο του στο Apple Watch Series 8 αργότερα φέτος. Σε αντίθεση με τις ελπίδες ορισμένων παρατηρητών που ελπίζουν να είναι σε θέση να ελέγξουν τη θερμοκρασία του σώματός τους ή να λάβουν ειδοποιήσεις εάν έχουν πυρετό, φαίνεται ότι το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι σημαντικά πιο περιορισμένο κατά την κυκλοφορία.

    Αναφορές από τη Wall Street Journal και τον Mark Gurman του Bloomberg αναφέρουν ότι ο αισθητήρας θερμοκρασίας σώματος έχει σχεδιαστεί κυρίως για να βοηθά στον προγραμματισμό της γονιμότητας, δίνοντας στις γυναίκες πληροφορίες για τον κύκλο ωορρηξίας τους και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ανίχνευσης προτύπων κατά την παρακολούθηση του ύπνου. Η Apple ενίσχυσε σημαντικά τις δυνατότητες παρακολούθησης ύπνου του Apple Watch στο watchOS 9, επομένως περαιτέρω βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα με τη βοήθεια του νέου υλικού φέτος φαίνονται εύλογες.

    Η Apple λέγεται επίσης ότι σχεδιάζει να επιτρέψει στον αισθητήρα θερμοκρασίας του σώματος να ανιχνεύει πότε ένας χρήστης έχει πυρετό, αλλά φαίνεται απίθανο αυτή η δυνατότητα να είναι διαθέσιμη κατά την κυκλοφορία του Apple Watch Series 8. Ο Gurman πιστεύει ότι περαιτέρω στο μέλλον, τα μοντέλα Apple Watch θα μπορούσαν να καθορίσουν εάν ένας χρήστης έχει υψηλότερη από την κανονική θερμοκρασία σώματος, αλλά εξακολουθεί να είναι απίθανο να δείξει μια ακριβή μέτρηση. Συνολικά, αυτό υποδηλώνει ότι ο αισθητήρας θερμοκρασίας σώματος που συνοδεύει το Apple Watch Series 8 μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που περίμεναν ορισμένοι χρήστες.

    Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Apple σχετικά με τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος υποτίθεται ότι σχετίζονται με το γεγονός ότι η θερμοκρασία του δέρματος ποικίλλει γρήγορα ανάλογα με το περιβάλλον και δεδομένου ότι ένα έξυπνο ρολόι δεν μπορεί να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος χρησιμοποιώντας υλικό, η λειτουργία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από έναν αλγόριθμο που παράγει ακριβή αποτελέσματα. Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί οι δυνατότητες ανίχνευσης θερμοκρασίας του σώματος του Apple Watch ενδέχεται να είναι περιορισμένες όταν η Σειρά 8 που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

    Τον περασμένο μήνα, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών χορήγησε στην Apple δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα ανίχνευσης θερμοκρασίας που σχετίζεται εμφανώς με το Apple Watch, συμπεριλαμβανομένου ενός «αισθητήρα απόλυτης θερμοκρασίας υψηλής ακρίβειας και υψηλής ακρίβειας». Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple προστατεύει ένα περίβλημα ηλεκτρονικής συσκευής που περικλείει ένα σύστημα ανίχνευσης θερμοκρασίας που περιλαμβάνει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας και έναν αισθητήρα διαφορικής θερμοκρασίας.

    Το σύστημα λειτουργεί υπολογίζοντας τη διαφορά μεταξύ δύο άκρων ενός καθετήρα. Το ένα άκρο αγγίζει την επιφάνεια που πρόκειται να μετρηθεί, ενώ το άλλο συνδέεται με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας. Το δέλτα της τάσης στα διαφορετικά άκρα του καθετήρα μπορεί στη συνέχεια να συσχετιστεί με μια διαφορική μέτρηση θερμοκρασίας.

    Δεν είναι σαφές εάν η ακριβής τεχνολογία που περιγράφεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετίζεται με τον αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο Apple Watch Series 8. Είναι επίσης πιθανό η Apple να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα ιδιόκτητο σύστημα από τη Rockley Photonics, μια βρετανική startup τεχνολογίας υγείας που έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αισθητήρων σχεδιασμένο για φορητές συσκευές που περιλαμβάνει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος πυρήνα.

    Πέρυσι, αποκαλύφθηκε ότι η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Rockley Photonics. Οι οικονομικές καταθέσεις του Rockley ανέφεραν ότι η Apple αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της τα τελευταία δύο χρόνια και ότι έχει μια συνεχή “συμφωνία προμήθειας και ανάπτυξης” με την εταιρεία, βάσει της οποίας αναμένει να συνεχίσει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Apple για το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της. Η Rockley είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένει ότι η τεχνολογία της θα χρησιμοποιηθεί σε καταναλωτικά έξυπνα ρολόγια το 2022, κάτι που θα μπορούσε να ευθυγραμμιστεί με την κυκλοφορία της σειράς 8 του Apple Watch.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.