23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Η συμπεριφορά του iPhone 14 Pro στην οθόνη πάντα ενεργή στο iOS 16 φέρεται να αποκαλύφθηκε ημέρες πριν από την παρουσίαση #AppleEvent

    Το iPhone 14 Pro θα έχει μοναδική συμπεριφορά στην οθόνη κλειδώματος και σημαντικές αλλαγές στη γραμμή κατάστασης χάρη στην οθόνη που είναι πάντα ενεργή, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο MacRumors.

    Η πηγή πίσω από το τελευταίο κύμα πληροφοριών ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που ισχυρίστηκε ότι οι εγκοπές οθόνης του iPhone 14 Pro θα φαίνεται να έχουν ένα ενιαίο, ενοποιημένο “χάπι” στο επάνω μέρος της οθόνης, αντί για δύο ξεχωριστές εγκοπές.

    Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την πηγή που κοινοποιήθηκαν, η οθόνη κλειδώματος του iOS 16 θα αλληλεπιδράσει άμεσα με την οθόνη του iPhone 14 Pro που είναι πάντα ενεργή, με ενσωμάτωση με ειδοποιήσεις και το εφέ βάθους και τα χρώματα των ταπετσαριών.

    Η γραμμή κατάστασης του iPhone 14 Pro φέρεται να βλέπει επίσης αλλαγές ως αποτέλεσμα του αυξημένου χρησιμοποιήσιμου χώρου στο επάνω μέρος της οθόνης, μετακινώντας την ένδειξη κυψελοειδούς σήματος προς τα αριστερά και επαναφέροντας τη γραμμή κατάστασης της μπαταρίας πλήρους πλάτους στο κλείδωμα της οθόνης καθώς και κέντρο ειδοποιήσεων όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

    • Το φόντο των ταπετσαριών της οθόνης κλειδώματος με εφέ βάθους θα αφαιρεθεί και θα σκουρύνει πλήρως όταν η οθόνη βρίσκεται στη λειτουργία πάντα ενεργή, ενώ το προσκήνιο θα είναι σκοτεινό. Επιπλέον, το προσκήνιο θα είναι χρωματισμένο με χρωματικά και χαρακτηριστικά στις άκρες, ανάλογα με την προσαρμογή του χρήστη.
    • Τα γραφικά στοιχεία, widgets, θα είναι ορατά στην οθόνη πάντα ενεργή, αλλά θα εξασθενούν μέσα και έξω σε καθορισμένα διαστήματα, απαρατήρητα από τον χρήστη, για να αποφευχθεί το φαινόμενο burn-in της OLED οθόνης.
    • Το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος που είναι πάντα ενεργοποιημένη και στην πλήρως φωτιζόμενη οθόνη κλειδώματος πρέπει να διαμορφωθεί με τον ίδιο τρόπο και δεν μπορεί να διαχωριστεί, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μοιράζονται την ίδια ταπετσαρία, επιλογές χρωμάτων, γραμματοσειρές και γραφικά στοιχεία. Τα βασικά οπτικά στοιχεία της ίδιας της πάντα ανοιχτής οθόνης μπορούν να προσαρμοστούν ανεξάρτητα.
    • Οι ειδοποιήσεις θα αποτελούν μέρος της εμπειρίας πάντα ενεργής εμφάνισης του iPhone 14 Pro και, όπως στην κανονική οθόνη κλειδώματος, οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται από το κάτω μέρος μία κάθε φορά και θα παραμένουν διακριτικά ορατές για 10 δευτερόλεπτα. Μόλις αφυπνιστεί η οθόνη, οι ειδοποιήσεις θα κινηθούν από το κάτω μέρος και θα προχωρήσουν στη ρύθμιση που ορίζει ο χρήστης για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος (όπως μέτρηση, στοίβα ή λίστα).
    • Η Apple μπορεί επίσης να επιτρέψει στους χρήστες να ενεργοποιήσουν έναν μετρητή ειδοποιήσεων στο κάτω μέρος της πάντα ανοιχτής οθόνης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.