17.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πότε θα πρέπει να περιμένουμε τα νέα ανασχεδιασμένα MacBook Pro; Δίνουμε την πρόβλεψη μας

    Με κανένα σημάδι για τα ανασχεδιασμένα MacBook Pro μοντέλα στο φετινό WWDC πότε οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν την παρουσίαση τους και την επίσημη διάθεση τους στην αγορά;

    Μια σειρά από αναφορές ακόμη και από κείμενα σε επενδυτές από αναλυτές της Morgan Stanley και Wedbush υποστήριζαν πως νέα MacBook Pro μοντέλα θα παρουσιαζόντουσαν φέτος στο WWDC. Αυτό τελικά δεν έγινε προς μεγάλη απογοήτευση των MacBook Pro fans η οποίο περιμέναν πως και πως τα νέα μοντέλα με την νέα σχεδίαση και τον νέο επεξεργαστή της Apple.

    O Μ2 επεξεργαστής εικάζεται πως θα υιοθετηθεί από τα επόμενης γενιάς MacBook Pro μοντέλα και έχει ήδη μπει σε μαζική παραγωγή σύμφωνα με πληροφορίες από προμηθευτές στην παραγωγή αλυσίδα της Apple. Την ίδια στιγμή βέβαια είχαμε φήμες πως η Apple αντιμετώπισε αναπάντεχες καθυστερήσεις στην παραγωγή των νέων μοντέλων.

    Η προμήθεια των εξαρτημάτων των mini-LED οθονών φαίνεται πως δημιούργησε πρόβλημα στην παραγωγή εξαιτίας χαμηλών αποθεμάτων. Ο Apple προμηθευτής TSMT που είναι βασικός για την παραγωγή των mini-LED οθονών για τα MacBook Pro αναφέρει πως έλυσε τα τεχνικά θέματα που είχε και πως επιστρέφει κανονικά στην λειτουργία της γραμμής του αν και αυτό φαίνεται πως έβγαλε τα MacBook Pro εκτός προγράμματος.

    Το DigiTimes έχει αναφέρει πως οι προμηθευτές της Apple θα ξεκινήσουν την αποστολή εξαρτημάτων για τα νέα MacBook Pro μοντέλα το τρίτο τρίμηνο αυτού του έτους που ξεκινάει τον Ιούλιο και φτάνει μέχρι και τον Σεπτέμβριο δείχνοντας πως η μαζική παραγωγή τους θα ξεκινήσει αυτό το διάστημα. Το Nikkei Asia επίσης υποστήριξε πως η Apple έχει ως σχέδια την παραγωγή 2 νέων MacBook το δεύτερο μισό του έτους αλλάζοντας την προηγούμενη ημερομηνία που ήταν το διάστημα μεταξύ Μάϊου και Ιουνίου.

    Ο αξιόπιστος δημοσιογράφος του Bloomberg Mark Gurman είχε αναφέρει πως τα νέα MacBook Pro θα λανσαριστούν το νωρίτερο φέτος το καλοκαίρι αλλά ο επίσης αξιόπιστος αναλυτής Ming Chi-Kuo έδωσε ένα μεγαλύτερο εύρος για αυτή την πρόβλεψη αναφέροντας το δεύτερο μισό του 2021.

    Το DigiTimes επίσης ανέφερε πως υπάρχει περίπτωση η παραγωγή του νέου 14 ιντσών MacBook Pro να καθυστερήσει μέχρι και το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και πως η παραγωγή του 16 ιντσών νέου MacBook Pro ίσως καθυστερήσει μέχρι το πρώτο μισό του 2022.

    Ιστορικά τώρα η Apple συνήθως κάνει 2 events κοντά στο τέλος του έτους ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο. Το πρώτο event έχει να κάνει πάντα με τα νέα iPhones και Apple Watch μοντέλα ενώ τον Οκτώβριο συνήθως σε νέο event έχουμε παρουσιάσεις iMac, Mac mini και MacBook Air μοντέλων καθώς και διάφορες αναβαθμίσεις στα MacBook Pro. Πέρυσι η Apple τον Νοέμβριο τελικά μας παρουσίασε τα πρώτα Μ1 MacBook Air, MacBook Pro και Mac mini.

    Αν συνυπολογίσουμε όλα τα παραπάνω τότε όλα δείχνουν ως πιο πιθανή ημερομηνία αυτή μέσα στον Οκτώβριο.

    Θα πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας πως η Apple μπορεί να παρουσιάσει τα νέα MacBook Pro αλλά να καθυστερήσει την διάθεση τους στην αγορά όπως έγινε με τα νεότερα iPad Pro μοντέλα που βγήκαν στην αγορά ένα μήνα μετά την ανακοίνωση τους. Αυτό σημαίνει πως η Apple μπορεί να παρουσιάσει τα νέα μηχανήματα νωρίτερα ίσως ακόμη και μαζί με τα iPhone 13 αλλά να ισορροπήσει τα προβλήματα στην παραγωγική γραμμή ξεκινώντας τις αποστολές στους καταναλωτές είτε αργότερα μέσα στους επόμενους μήνες ή ακόμη και στην αρχή του 2022.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.