16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Πως ο Jimmy Iovine έφερε το HBO Now στο Apple TV και iOS

    hbo-now-640x377

    Η HBO και επίσημα σήμερα λανσάρει την απάντηση της στην Netflix streaming υπηρεσία με το HBO Now να είναι διαθέσιμο τόσο για το iOS όσο και για το Appel TV. H εταιρεία είχε ως αρχικό πλάνο το λανσάρισμα της νέας αυτής streaming υπηρεσίας στο τέλος του 2016 αλλά ο Jimmy Iovine της Apple τους έπεισε για έναν τελείως διαφορετικό προγραμματισμό.

    Ο HBO CEO Richard Plepler γνώριζε πως έπρεπε να δημιουργήσει άμεσα ένα ανταγωνιστικό πακέτο για την HBO και έτσι κάλεσε τον φίλο του Iovine για να τον ρωτήσει για το αν η Apple θα ενδιαφερόταν για μια τέτοια συνεργασία.

    “Νομίζω πως είναι τέλεια ιδέα” απάντησε άμεσα ο Iovine και έτσι και με την συμμετοχή και του Eddy Cue της Apple η συνεργασία δεν άργησε να ολοκληρωθεί με την Apple μάλιστα να θέλει το άμεσο λανσάρισμα της υπηρεσίας στις πλατφόρμες της.

    Μπορούμε λοιπόν και από το παραπάνω να καταλάβουμε πως ο Iovine ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Apple δαπάνησε τα $3 δις για να εξαγοράσει την Beats Electronics. Οι συνεργασίες και γνωριμίες του Iovine είναι πάρα πολλές και σημαντικές ενώ η συνεισφορά του στο κλείσιμο συμφωνιών έχει μεγάλη και τεράστια αξία για την Apple.

    Ως μέρος λοιπόν τη συμφωνίας με την HBO η Apple κερδίζει μια περίοδο 3 μηνών αποκλειστικής διάθεσης της υπηρεσίας καθώς και μια περίοδο 30 ημερών δωρεάν συνδρομής για τους χρήστες της. Η συμφωνία είναι απίστευτα ευνοϊκή και για τις δύο πλευρές μιας και η Apple τονώνει σημαντικά το Apple TV που έχει δεχτεί σοβαρό ανταγωνισμό από τα Roku, Amazon Fire TV και Chromecast ενώ η HBO άμεσα κάνει διαθέσιμη την νέα της αυτή υπηρεσία σε εκατομμύρια χρήστες σε μια προσπάθεια της να κερδίσει μερίδιο αγοράς από το Netflix.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles