21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Πως να προσθέσετε το Continuity σε όλα τα Mac | Οδηγός

    continuity-640x365

    Πριν μερικούς μήνες σας είχαμε αναφέρει για ένα νέο εργαλείο με την ονομασία Continuity Activation Tool. Στην ουσία μια εφαρμογή που κάνει hack την υπηρεσία Continuity της Apple και επιτρέπει σε παλαιότερα μοντέλα Mac να έχουν την υποστήριξη χαρακτηριστικών όπως τα Handoff, Instant Hotspot, και AirDrop.

    Το μόνο πρόβλημα τότε ήταν πως για έχετε μια πλήρη υλοποίηση θα έπρεπε πέρα από το παραπάνω λογισμικό, να ανοίξετε το Mac σας και να του αντικαταστήσετε την Bluetooth κάρτα του. Τα φτηνά ομολογούμενος dongles της αγοράς δεν δουλεύανε επίσης.

    Ευχάριστα όμως τα νέα σήμερα μιας και 2 μήνες μετά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

    Screen-Shot-2014-12-18-at-9.21.38-PM-640x474

    Αρχικά να αναφέρουμε πω το Continuity μας παρουσιάστηκε ως υπηρεσία με την έλευση του iOS 8 και OS X Yosemite. Η υπηρεσία αυτή όμως δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα Mac μιας και εξαρτάται από το Bluetooth 4.0 LE για να δουλέψει. Θεωρητικά υπάρχουν πολλές κάρτες τρίτων που μπορείτε να βρείτε στην αγορά με την υποστήριξη αυτής της έκδοσης του Bluetooth αλλά η Apple δεν τις αναγνωρίζει επίσημα.

    Η λύση ήρθε από το Continuity Activity Tool που στην πρώτη του έκδοση απαιτούσε από τον χρήστη να αλλάξει εσωτερικά την κάρτα του Mac του. Στην νέα όμως έκδοση 2.0 το εργαλείο αυτό προσθέτει υποστήριξη σχεδόν σε όλα τα Bluetooth 4.0 USB dongles, και έτσι μπορείτε να χαρείτε εύκολα και οικονομικά την υπηρεσία της Apple για κάθε Mac από το 2008 και μετά.

    Μπορείτε να βρείτε το OS X Continuity Activation Tool διαθέσιμο για λήψη εδώΈπειτα το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα συμβατό Bluetooth 4.0 USB dongle και είστε έτοιμοι.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles