20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πως να κάνετε AirDrop αρχείων από την iOS συσκευή σας στο Mac | Οδηγός

    Screen Shot 2014-11-03 at 3.04.08 PM

    Αν έχετε ένα iPhone ή iPad που τρέχει το iOS 8 και ένα Mac που τρέχει το OS X Yosemite, μπορείτε άμεσα να στείλετε και να λάβετε αρχεία χρησιμοποιώντας το AirDrop. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και πρακτικό εδικά αν το αρχείο που θέλετε να στείλετε είναι μεγάλα και δεν μπορεί να αποσταλεί μέσω email ή αν γίνει θα καθυστερήσει πολύ. Το AirDrop δεν είναι απλά γρηγορότερη επιλογή αλλά και πολύ απλή να την χρησιμοποιήσετε.

    Πριν συνεχίσουμε με τον οδηγό θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως το AirDrop είναι ενεργοποιημένο στις συσκευές σας. Στο Mac σας για παράδειγμα ανοίξτε ένα παράθυρο στο Finder και επιλέξτε το AirDrop από την πλευρική μπάρα.

    airdrop_mac_from_iphone_howto_3

     

    Στην iOS συσκευή σας θα πρέπει να έχετε ανοιχτά τα WiFi και Bluetooth όπως φαίνεται και παρακάτω καθώς και να έχετε συνδεθεί με τον iCloud λογαριασμό σας.

    airdrop_contacts_only_howto

    Εφόσον λοιπόν τα παραπάνω είναι έτοιμα τα βήματα για τον διαμερισμό των αρχείων σας μεταξύ των συσκευών σας είναι μια απλή διαδικασία

    1. Βρείτε το αρχείο που θέλετε να στείλετε μέσω AirDrop — αυτό μπορεί να είναι φωτογραφίες, βίντεο, επαφές και πολλά ακόμη.
    2. Κάντε Tap στο share κουμπί.
    3. Στην περιοχή του AirDrop θα πρέπει να δείτε το όνομα του Mac σας και ένα εικονίδιο. Κάντε tap πάνω του.
    4. Το AirDrop θα πρέπει να στείλει άμεσα το αρχείο στο Mac σας.
    5. Για να δείτε το αρχείο στο Mac, ανοίξτε τον φάκελο Downloads.

    airdrop_mac_from_iphone_howto_1

    airdrop_mac_from_iphone_howto_2

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles