17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πως να εγκαταστήσετε τα Windows στο Mac σας χρησιμοποιώντας το Boot Camp

    Screen Shot 2014-04-23 at 2.36.16 AM

    Αν θέλετε να εγκαταστήστε τα Windows στο Mac σας έχετε μια σειρά από επιλογές: Λογισμικά τρίτων όπως τα VMware Fusion και Parallels Desktop μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε κάτι τέτοιο έτσι ώστε μάλιστα να μην χρειάζεται να κάνετε reboot το μηχάνημα σας κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό λογισμικό.

    Αν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε πραγματικά τις επιδόσεις του Mac σας με Windows είτε γιατί είστε gamers είτε γιατί χρειάζεστε όλοι την ισχύ του μηχανήματος τότε το Boot Camp είναι μονόδρομος.

    Παρακάτω σας έχουμε οδηγίες για το πως να προβείτε σε αυτή την εγκατάσταση.

    Για να εγκαταστήσετε λοιπόν τα Windows στο Mac σας μέσω του Boot Camp θα χρειαστείτε.

    1) Ένα αυθεντικό αντίγραφο των Windows είτε σε CD/DVD ή μια ISO εικόνα δίσκου αυτού (Αν χρησιμοποιήσετε σπασμένες εκδόσεις του λογισμικού των Windows ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την εγκατάσταση τους)

    2) Την εφαρμογή Boot Camp Assistant που θα την βρείτε στον φάκελο Utilities στον Mac σας.

    3) 8GB αποθηκευτικού χώρου σε USB ή εξωτερικού δίσκου φορμαρισμένου σε MS-DOS (FAT) για να εγκαταστήσετε τους drivers των Windows (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility για να φορμάρετε τον δίσκο αυτό)

    4) Αρκετό ελεύθερο χώρο στον δίσκο σας για τα Windows και τις απαιτήσεις σας

    Να τονίσουμε πως το Boot Camp έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις συστήματος ανάλογα με το μοντέλο Mac που έχετε. Παλαιότεροι Mac θα δουλέψουν μόνο με το Boot Camp 4, ενώ νεότεροι με το Boot Camp 5.

    Αυτό λοιπόν προδιαθέτει και ποια έκδοση των Windows θέλετε να εγκαταστήσετε στον Mac σας (Vista, Windows 7 or Windows 8, 32-bit η 64-bit). Είναι λίγο μπερδεμένο οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε πριν ξεκινήσετε είναι να συμβουλευτείτε το Boot Camp system requirements web page της Apple.

    Αν σας ξενίζουν όλα αυτά που διαβάσατε μέχρι εδώ τότε καλύτερα να σταματήσετε και να σκεφτείτε την επιλογή των Parallels Desktop και VMware Fusion απλά ποτέ κανένα από τα 2 δεν θα χρησιμοποιήσει σε Windows mode την 100% επεξεργαστική και όχι μόνο ισχύ του Mac σας.

    ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ – ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ BACK UP ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΑΣ ΔΙΣΚΟ.

    ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    1. Κλείστε όλες τις εφαρμογές που έχετε ανοιχτές στο Mac σας

    2. Συνδέστε το MS-DOS (FAT) φορμαρισμένο USB στικάκι σας ή εξωτερικό δίσκο

    3) Εισάγετε ή κάνετε mount το αυθεντικό αντίγραφο των Windows

    4) Ανοίξτε τον φάκελο Utilities

    5) Κάντε διπλό κλικ στην εφαρμογή Boot Camp Assistant

    6) Πατήστε Continue

    7) Είναι καλύτερο να αφήσετε όλες τις επιλογές ως έχουν και να πατήσετε Continue

    8) To Βοοt Camp Assistant θα προσπαθήσει να συνδεθεί με τους Servers της Apple για να κατεβάσει τους τελευταίους drivers των Windows στο USB στικάκι σας ή στον εξωτερικό σας δίσκο. Αν έχετε προβλήματα κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορείτε να τους κατεβάσετε μόνοι σας εδώ

    9) Το Boot Camp Assistant θα κάνει repartition των σκληρό σας δίσκο δημιουργώντας ένα Boot Camp Partition (δεν θα διαγραφούν τα αρχεία του σκληρού σας). Θα πρέπει να δηλώσετε πόσο χώρο θέλετε να χρησιμοποιήσει για αυτή την αναβάθμιση.

    10) Μόλις ολοκληρωθεί το Partition το Mac σας θα κάνει reboot και θα συνεχίσει με την εγκατάσταση των Windows. Ακολουθήστε τις οδηγίες. Θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να κάνετε μια νέα εγκατάσταση των Windows κάνοντας reformat το Boot Camp partition που δημιουργήσατε παραπάνω. Προσοχή να επιλέξετε το Boot Camp partition και όχι το OS X partition.

    11) Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των Windows τρέξετε το αρχείο set up που έχει εγκατασταθεί στο USB στικάκι σας ή στον εξωτερικό δίσκο. Αυτό θα εγκαταστήσει όλους τους Drivers που χρειάζονται τα Windows για να λειτουργήσουν σωστά στο Mac σας.

    12) Είστε έτοιμοι!

    boot_camp_intro

    boot_camp_drivers

    boot_camp_download

    boot_camp_partition

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles