15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Πως να διαγράψετε συγκεκριμένες σελίδες από το Safari ιστορικό στο iOS 8 και Yosemite | Οδηγός

    iOS-8-how-to-delete-invidiual-pages-from-Safari-history-001

    Έχετε ποτέ κατά λάθος επισκεφτεί μια σελίδα ή ένα site στο iPhone σας που σας έκανε μετά να θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό πλοήγησης σας γιατί δεν θέλατε κάποιος άλλος να την δει;

    Μια λοιπόν σελίδα είναι ικανή, ειδικά αν έχει πιπεράτο περιεχόμενο, να σας κάνει να διαγράψετε όλο το ιστορικό σας.

    Τα ευχάριστα νέα είναι πως πλέον κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται. Αν και στο iOS 7 δεν είχατε την ικανότητα να διαγράψετε συγκεκριμένες σελίδες του ιστορικού του Safari θα χαρείτε να μάθετε πως στο iOS 8 αυτή η επιλογή υπάρχει!!

    Βήμα 1: Ανοίξτε το Safari στο iPhone, iPod touch ή iPad και κάντε στο εικονίδιο του bookmark (αυτό που μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο)

    Βήμα 2: Επιλέξτε History από τα Bookmarks.

    Βήμα 3: Δείτε την λίστα και αναγνωρίστε την σελίδα που θέλετε να διαγράψετε, κάντε swipe αριστερά πάνω της και επιλέξτε το Delete.

    iOS-8-how-to-delete-invidiual-pages-from-Safari-history-002

    Step 4: Μόλις τελειώσετε και διαγράψετε συγκεκριμένες σελίδες από το ιστορικό σας κάντε tap στο Done κουμπί.

    Στην περίπτωση τώρα που θέλετε να κάνετε κάτι αντίστοιχο στο Yosemite και στο Safari εκεί:

    Βήμα 1: Ανοίξτε το Safari στο OS X Yosemite από το Mac και επιλέξτε Show History από το Safari History menu, ή εναλλακτικά πατήστε τα Alt-⌘-2.

    OS-X-Yosemite-how-to-remove-individual-pages-from-Safari-history-001

    Βήμα 2: Βρείτε την σελίδα που θέλετε να διαγράψετε και κρατήστε πατημένο το Control καθώς και το αριστερό κουμπί στο ποντίκι σας και επιλέξτε Delete από το drop down μενού που θα εμφανιστεί

    OS-X-Yosemite-how-to-remove-individual-pages-from-Safari-history-002

    Να υπενθυμίσουμε πως με το iOS 8 και το Yosemite το iCloud κρατάει το ιστορικό των πλοηγήσεων σας συγχρονισμένο σε όλες τις συσκευές σας που έχετε κάνει log in με τον iCloud λογαριασμό σας. Έτσι αν διαγράψετε μια σελίδα σε μια συσκευή αυτή θα διαγραφεί αυτόματα από το ιστορικό και των άλλων συσκευών. Σε περίπτωση που θέλετε κάθε συσκευή να έχει το δικό της ιστορικό θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό του Safari από τα Settings > iCloud.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles