17.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πως να αλλάξετε ένα εικονίδιο μιας εφαρμογής στο OS X | Οδηγός

    how-to-change-icons-header

    Κάποιες φορές μια εταιρεία ή ένας προγραμματιστής δαπανούν πολύ ενέργεια στο να δημιουργήσουν μια άριστη και ομαλή καθώς και χρηστική εφαρμογή για τον χρήστη αλλά ξεχνούν να δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο και στον σχεδιασμό ενός ωραίου εικονίδιου.

    Έτσι κάποιοι από εμάς παραδεχόμαστε πως μια εφαρμογή που την χρησιμοποιούμε πολύ συχνά δεν την έχουμε μόνιμα στο dock μας γιατί απλά μας ενοχλεί η εμφάνιση του εικονιδίου της.

    Ευτυχώς η δυνατότητα παραμετροποίησης ενός εικονιδίου δεν είναι αδύνατη στο OS X και μάλιστα είναι μια διαδικασία σχετικά απλή. Είτε γιατί θέλετε να αλλάξετε ένα εικονίδιο γιατί δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα του dock σας είτε γιατί απλά μοιάζει απαρχαιωμένο παρακάτω σας έχουμε την λύση.

    Πριν ξεκινήσουμε με τα βήματα να τονίσουμε πως πριν αλλάξετε ένα εικονίδιο μιας εφαρμογής στο OS X πρέπει πρώτα να έχετε ένα νέο εικονίδιο έτοιμο. Το OS X χρησιμοποιεί .icns αρχεία για τα εικονίδια οπότε καλύτερα να μείνετε σε αυτό το φορμάτ. Αν τώρα θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και .png αρχεία αρκεί να είναι 512×512 pixels.

    Πως να αλλάξετε ένα εικονίδιο στο OS X

    Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τον Finder και πλοηγηθείτε στον Applications φάκελο στο Mac σας και εν συνεχεία επιλέξτε την εφαρμογή της οποία θέλετε να αλλάξετε το εικονίδιο της. Στο παράδειγμα μας θα αλλάξουμε το εικονίδιο του iTunes με ένα νέο εικονίδιο σε μορφή .icns που μπορείτε να βρείτε εδώ

    Βήμα 2: Κάντε δεξί κλικ πάνω στην εφαρμογή και επιλέξτε Right-click ‘Get Info’ (η πιέστε ⌘I στο πληκτρολόγιο σας).

    how-to-change-icons-info

    Βήμα 3: Στην πάνω αριστερή γωνία θα δείτε το εικονίδιο της εφαρμογής. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε το νέο σας εικονίδιο πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής που ήδη βλέπετε στην γωνία αυτή. Θα πρέπει να το αφήσετε μόλις δείτε ο κέρσορας σας να αλλάζει εμφάνιση.

    how-to-change-icons-terminal

    Βήμα 4: Αν η εφαρμογή βρίσκετε ήδη στο Dock σας το νέο εικονίδιο μπορεί να μην εμφανιστεί μέχρι να κάνετε log out. Για να διορθώσετε αυτή την συμπεριφορά πηγαίνετε στο Terminal (Applications > Utilities > Terminal) και πληκτρολογήστε “killall Dock” (χωρίς τα αυτάκια), και εν συνεχεία πατήστε  Enter.

    Πως να επαναφέρετε το αρχικό εικονίδιο μιας εφαρμογής στο OS X

    Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τον Finder και πλοηγηθείτε στον Applications φάκελο στο Mac σας και εν συνεχεία επιλέξτε την εφαρμογή της οποία θέλετε να επαναφέρετε το εικονίδιο της.

    Βήμα 2: Κάντε δεξί κλικ πάνω στην εφαρμογή και επιλέξτε Right-click ‘Get Info’ (η πιέστε ⌘I στο πληκτρολόγιο σας).

    Βήμα 3: Στην πάνω αριστερή γωνία θα δείτε το εικονίδιο της εφαρμογής. Κάντε κλικ πάνω του για να το επιλέξετε.

    Βήμα 4: Πατήστε το Backspace και το εικονίδιο θα πρέπει να επανέλθει στην αρχική του μορφή

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles