21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Πως η Google θα μπορεί να ξέρει πότε η Apple θα κυκλοφορήσει το επόμενο iPhone

    Google-Skybox-Geoawesomeness

    Μπορεί να σας φανεί περίεργος ο τίτλος του άρθρου αλλά διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε πολύ καλά την βάση την οποία έχει. Ο γίγαντας του διαδικτύου Google την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας δορυφορικών εικόνων Skybox για ένα ποσό που ανέρχεται στα $500 εκατομμύρια.

    Το εν λόγω ποσό είναι ασήμαντο αν αναλογιστεί κάνει τις δυνατότητες της Skybox. H εταιρεία έχει μια σειρά δορυφόρων σε τροχεία γύρω από την γη οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν λήψης υψηλής ανάλυσης φωτογραφιών. Στην επιφάνεια η κίνηση της Google μπορεί να δικαιολογηθεί ως μια προσπάθεια βελτιώσεις των Χαρτών της ενώ η ίδια εταιρεία αναφέρει πως ένας ακόμη λόγος είναι η βελτίωση του διαδικτύου.

    Αυτό βέβαια το οποίο δεν λέει η Google είναι πως με τους συγκεκριμένους δορυφόρους θα μπορεί πολύ άνετα να βλέπει πότε φορτηγά φεύγουν από προμηθευτές της Apple όπως για παράδειγμα την Foxconn που είναι σημάδι πως η Apple ετοιμάζετε να λανσάρει ένα νέο προϊόν στην αγορά.

    Σας φαίνεται άστοχο σαν επιχείρημα; Ο ίδιος ο CEO της Skybox δήλωσε επίσημα:

    “Παρακολουθούμε τις κινήσεις της Foxconn κάθε βδομάδα, υπολογίζοντας την κινητικότητα των φορτηγών της”

    Όπως αναφέρει το Business Insider, το γεγονός αυτό δίνει το μοναδικό πλεονέκτημα στην Google να ξέρει πότε η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone και να αναδιοργανώνει την στρατηγική της ανάλογα στην αγορά.

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles