22.3 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Πως η Apple μπορεί να δώσει νέα πνοή στο iPod

    iPod-touch-5G

    Δεν είναι κρυφό το γεγονός πως οι πωλήσεις του iPod μειώνονται χρόνο με τον χρόνο. Πολλοί άνθρωποι που θεωρούσαν αυτή την συσκευή αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους τώρα είναι πλέον κάτοχοι iPhone ή iPads ή και των δύο.

    Το παραπάνω δεν είναι τόσο τραγικό για την Apple. H ίδια η εταιρεία έχει αναφέρει πως δεν έχει πρόβλημα να κανιβαλίζει τα ίδια της τα προϊόντα για το καλό του συνόλου.

    Η Apple όμως φέτος επαναφέρει και μάλιστα τονίζει όσο πιο δυνατά μπορεί τον όρο Μουσική και την αγάπη της για αυτή. Έτσι λοιπόν και με αφορμή αυτό το γεγονός το iPod έχει ίσως ακόμη μια ευκαιρία να λάμψει για ακόμη μια φορά – ίσως και την τελευταία – στην αγορά.

    Είναι καλό η Apple να επαναπροσδιορίσει την συσκευή ξεκινώντας από τα πολύ βασικά. Οι φήμες θέλουν την εταιρεία να αναβαθμίζει φέτος την συσκευή αλλά εμείς περιμένουμε να δούμε κάτι περισσότερο και κάτι που θα μπορέσει να δώσει μια νέα πνοή στο iPod.

    Ας δούμε μερικά σημεία που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά.

    Ένα νέο ξεκίνημα

    Να αφαιρεθεί οτιδήποτε δεν έχει στόχο την μουσική. Έτσι λοιπόν το iPod Touch να σταματήσει να είναι το iPhone του φτωχού. Το iPod δεν θα πρέπει να τρέχει τις ίδιες εφαρμογές που κάποιος μπορεί να έχει στο iPhone και στο iPad του.

    Θα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό και στόχο και να ξεχωρίζει και μάλιστα σημαντικά από τις άλλες δύο συσκευές.

    Το iPod θα μπορούσε να επιτρέπει την λήψη μόνο εφαρμογών που έχει να κάνει με την μουσική και τίποτε άλλο.

    Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι αγοραστές σκέφτονται – “Γιατί να πληρώσω αυτά τα λεφτά για να πάρω ένα iPod όταν μπορώ να πάω σε ένα iPhone και να έχω την πλήρη εμπειρία που προσφέρει η Apple”

    H Apple λοιπόν θα πρέπει να αλλάξει αυτό και να εστιάσει το iPod στο κοινό που θέλει μια συσκευή με εστίαση στον ήχο και κατ επέκταση στην μουσική.

    Μια νέα εμφάνιση 

    Θα μπορούσαμε να δούμε με βάση το παραπάνω γεγονός την ένωση του iPod Nano με το iPod Touch και έτσι να είχαμε μια νέα συσκευή. Μιας και σκοπός της δεν θα ήταν να τρέχει iOS εφαρμογές αλλά αποκλειστικά εφαρμογές μουσική αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε να έχει διαφορετικό σχήμα και διαστάσεις.

    Ο κόσμος θα πρέπει να δει μια νέα συσκευή που θα ξεχωρίζει στην γραμμή συσκευών της Apple με την απλότητα και λειτουργικότητα της και που δεν θα μοιάζει και εμφανισιακά σε τίποτα με ένα iPhone. Ένας νέος σχεδιασμός λοιπόν που θα έδινε περισσότερο χώρο για αναβαθμίσεις όπως στην ποιότητα του ήχου αλλά και των ακουστικών.

    Μουσική Παντού 

    Η Apple πλέον έκανε την είσοδο της στην streaming μουσική και έτσι έχουμε το λανσάρισμα του Apple Music.

    Η εταιρεία θα μπορούσε να ακολουθήσει για το νέο iPod μια ανάλογη ιδέα προώθησης που κάνει η Amazon με το Kindle. Η δημιουργία λοιπόν ειδικών πακέτων δεδομένων και ο συνδυασμός αγοράς της συσκευής και εγγραφής στην νέα μουσική υπηρεσία της Apple είναι υλικά που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει συνδυαστικά η Apple για ένα πολύ δυνατό marketing.

    Τέλος μιας και η μουσική θα ήταν ο βασικός εκφραστής αυτής συσκευής σημαντική θα ήταν και μια αναβάθμιση στην ποιότητα ήχου που θα έχει.

    Υπάρχουν φήμες εδώ και μήνες πως η Apple  δουλεύει πάνω στην βελτίωση του ήχου με μια τεχνολογία που έχει πάρει το όνομα hi-res music. Το νέο iPod λοιπόν θα ήταν η ιδανική συσκευή έτσι ώστε να παρουσιάσει για πρώτη φορά αυτή την τεχνολογία στο κοινό.

    Με την εξαγορά μάλιστα της Beats η Apple πλέον έχει πολλά στοιχεία που μπορεί να φέρει επιπλέον σε αυτή την συσκευή τόσο εσωτερικά για την ποιότητα των ηχείων όσο ακόμη και στα παρελκόμενα που θα μπορούσε να έχει το iPod Touch.

    Αυτονομία 

    Με μια νέα εμφάνιση και με ένα πιο απλοποιημένο χαρακτήρα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά η Apple θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συσκευή που με μια πλήρη φόρτιση θα άντεχε 24 ώρες πλήρης λειτουργίας. Κάτι τέτοιο από μόνο του θα έκανε μια τεράστια αίσθηση στην αγορά και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τεράστιο χαρακτηριστικό που θα έκανε την συσκευή να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles