16.6 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Πρώην σχεδιαστής της Apple αναφέρει πως τα AirPods Max χρειάστηκαν τουλάχιστον 4 χρόνια ανάπτυξης και τεστ

    Η ανάπτυξη των AirPods Max κράτησε τουλάχιστον 4 χρόνια σύμφωνα με ένα σχεδιαστή που δούλεψε πάνω σε αυτό το project της Apple.

    Το αστείο είναι πως θεώρησε πως το συμβόλαιο εμπιστευτικότητας που υπέγραψε για αυτό το project δεν θα είχε πλέον ισχύ μιας και το προϊόν αυτό λανσαρίστηκε από την Apple, με την εταιρεία βέβαια να έχει άλλη άποψη…

    Ο πρώην Apple σχεδιαστής Dinesh Dave έκανε το παρακάτω tweet με μια φωτογραφία των AirPods Max:

    The last product NDA I signed is finally out!

    Κάποιος λοιπόν τον ρώτησε πριν πόσο καιρό υπέγραψε αυτό το συμφωνητικό – κάτι που θα ήταν ένδειξη για το πόσο καιρό δουλεύει η Apple πάνω σε αυτό το project – για να απαντήσει πως αυτό έγινε πριν 4 περίπου χρόνια.

    Δυστυχώς δεν μάθαμε άλλες πληροφορίες μιας και το tweet του εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας μάλλον κάποιου τηλεφωνήματος που θα έλαβε από την Apple τονίζοντας του πως τα συμβόλαια εμπιστευτικότητας ισχύουν μέχρι να λήξουν ή να ακυρωθούν….

    Δεν είναι ξεκάθαρο ποιο ήταν η συμβολή του Dave σε αυτό το project αλλά το πτυχίο του αφορά το σχέδιο καθαρά. Έτσι σίγουρα η ανάπτυξη και τα πρωτότυπα στον τομέα του hardware πρέπει να είχαν ξεκινήσει πολύ πιο πριν.

    Είναι γνωστό εξάλλου πως η Apple έχει έναν μεγάλο χρόνο ανάπτυξης για κάποιο προϊόν της μιας και συνήθως αφήνει άλλους να λανσάρουν παρόμοιες συσκευές, εν συνεχεία αναλύει την αγορά, αναγνωρίζει τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν και κατόπιν παρουσιάζει την δική της λύση.

    Το εντυπωσιακό είναι πως η ζήτηση των AirPods Max είναι τόσο μεγάλη που δεν το περίμενε ούτε η ίδια η Apple μιας και οι ημερομηνίες αποστολής τους στους καταναλωτές ήδη έχουν φτάσει τις 12 με 14 εβδομάδες και στα 5 διαθέσιμα χρώματα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.