Monday, May 13, 2024

Ο Jay Freeman δημιουργός του Cydia κατέθεσε μήνυση κατά της Apple για μονοπωλιακές πρακτικές

Ο δημιουργός του Cydia, του πρώτου ανεπίσημου app store για jailbroken iOS συσκευές κατέθεσε μήνυση στην Apple. Όπως αναφέρει η The Washington Post, στην μηνυτήριο αναφορά η Apple κατηγορείται για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο στην διάθεση iOS εφαρμογών.

Το Cydia είναι μια δημιουργία του Jay Freeman, γνωστού και ως Saurik, και είναι το πρώτο app store για το iPhone πριν ακόμη η Apple λανσάρει το δικό της App Store. To Cydia απευθύνεται αποκλειστικά σε συσκευές που έχουν γίνει jaibreak και επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από μη επίσημες πηγές.

Το Cydia υπάρχει και σήμερα αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο δημοφιλές όπως κάποτε. Στην μήνυση γίνεται αναφορά πως αν η Apple δεν είχε ένα παράνομο μονοπώλιο στις διανομή εφαρμογών οι χρήστες θα είχαν και άλλες επιλογές εκτός App Store για να κάνουν εύκολη εγκατάσταση των εφαρμογών τους.

“Were it not for Apple’s anticompetitive acquisition and maintenance of an illegal monopoly over iOS app distribution, users today would actually be able to choose how and where to locate and obtain iOS apps, and developers would be able to use the iOS app distributor of their choice,” the lawsuit alleges.

Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε σχετικά με αυτό πως η Apple θα δει την μηνυτήριο αναφορά και τόνισε πως η Apple δεν είναι κάποιο μονοπώλιο.

Από την πλευρά του ο Freeman ανέφερε:

“Μιλώντας για ηθική, είναι το τηλέφωνο σου και θα πρέπει να μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με αυτό. Θα πρέπει εσύ να αποφασίζεις ποιες εφαρμογές θέλει να του κάνεις εγκατάσταση και θα πρέπει εσύ να αποφασίζεις από που θα λαμβάνεις αυτές τις εφαρμογές”

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.