14.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πρώην μηχανικός της Apple παραδέχεται την ενοχή του για κλοπή μυστικών του Project Titan 

    Ο πρώην υπάλληλος της Apple, Xiaolang Zhang, ομολόγησε σήμερα την ενοχή του για κλοπή εμπορικών μυστικών, τα οποία θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε φυλάκιση έως και δέκα ετών, αναφέρει το CNBC. Ο Zhang προσλήφθηκε για πρώτη φορά από την Apple τον Δεκέμβριο του 2015 για να εργαστεί στο Project Titan, αναπτύσσοντας λογισμικό και υλικό για αυτόνομα οχήματα.

    Ως μέρος της Ομάδας, ο Zhang σχεδίασε και δοκίμασε πλακέτες κυκλωμάτων για την ανάλυση δεδομένων αισθητήρων και του δόθηκε πρόσβαση στις ασφαλείς και εμπιστευτικές εσωτερικές βάσεις δεδομένων της Apple. Τον Απρίλιο του 2018, ο Zhang άφησε την Apple για την κινεζική startup XMotors και λίγο αργότερα, η Apple διαπίστωσε ότι είχε κλέψει ευαίσθητα δεδομένα ανάπτυξης και υλικού του φημολογούμενου Apple Car.

    Τον Ιούλιο του 2018, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών απήγγειλε τον Ζανγκ για κλοπή εμπορικών μυστικών και συνελήφθη αμέσως μετά για απόπειρα να φύγει από τη χώρα. Ο Zhang αυτή την εβδομάδα προχώρησε σε συμφωνία, η οποία είναι υποσφραγισμένη με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

    Μαζί με τη φυλάκιση έως και 10 ετών, ο Zhang θα μπορούσε να πληρώσει έως και 250.000 δολάρια σε πρόστιμα. Η ποινή έχει προγραμματιστεί για τις 14 Νοεμβρίου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.