16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Προϊόντα της Apple μπορεί να δουν σημαντική αύξηση τιμών εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής των chips

    H Apple θα χρειαστεί να πληρώσει περισσότερα για χρήματα για τα chips στις συσκευές της και έτσι υπάρχει ένα πολύ πιθανό σενάριο να περάσει αυτή την αύξηση στους καταναλωτές της σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Nikkei Asia.

    Η TSMC, ο βασικός προμηθευτής chips της Apple, είναι σε διαδικασία αύξησης των τιμών της μετά από το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη chips στην βιομηχανία. Η εταιρεία εικάζεται πως η αύξηση των τιμών που θα κάνει θα είναι η μεγαλύτερη μέσα στην τελευταία δεκαετία.

    Να θυμίσουμε πως τα chips της TSMC είναι ήδη κατά 20% πιο ακριβά από τους ανταγωνιστές της ενώ παράλληλα η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μια επένδυση $100 δις μέσα στα επόμενα 3 χρόνια κάτι που και αυτό θα οδηγήσει σε αυξήσεις στις τιμές της μιας και θέλει να διατηρήσει τον premium χαρακτήρα της, μεταβιβάζοντας αυτή την αύξηση στους πελάτες της όπως η Apple.

    H TSMC φαίνεται να ζητάει από τους πελάτες επίσης να μην βάζουν παραγγελίες για περισσότερα chips από όσα πραγματικά χρειάζονται με στόχο και ελπίδα να διατηρήσει ασφαλή την παραγωγική γραμμή της σε συνεργασία και υποστήριξη από άλλους chip κατασκευαστές με τους οποίους θα έρθει σε συμφωνία έτσι ώστε να καλύψει όσο καλύτερα μπορεί την ζήτηση.

    Η εταιρεία δουλεύει ήδη σε υπάρχον παραγγελίες κάτι το οποίο σημαίνει πως οι τιμές θα αυξηθούν από την επόμενη χρονιά μόλις ολοκληρωθούν οι τωρινές παραγγελίες που έχει.

    Όλα αυτά όπως προβλέπουν πολλοί θα έχει ως αποτέλεσμα τα smartphones και οι υπολογιστές να εμφανίσουν μια αύξηση στην τιμή πώλησης τους με τις εταιρείας να κάνει αύξηση των τιμών ειδικά των ναυαρχίδων και high end μοντέλων έτσι ώστε να γίνει και ισοστάθμιση των επιπτώσεων που θα έχει η αύξηση των τιμών των chips στα ποιο οικονομικά μοντέλα κάθε κατασκευαστή.

    Τον περασμένο μήνα το DigiTimes είχε αναφέρει πως αυτές οι αυξήσεις τιμών θα χτυπήσουν την αγορά αργά ή γρήγορα με την iPhone 13 γραμμή να είναι πιο ακριβή φέτος. Αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει στο μεγαλύτερο μέρος της την Apple του χρόνου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.