15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Προβολή και απόκριση σε γνωστοποιήσεις στο iPhone στην iOS 15 | Αναλυτικές Οδηγίες

    Οι Γνωστοποιήσεις σάς βοηθούν να παρακολουθείτε τι γίνεται—σας ενημερώνουν εάν είχατε αναπάντητη κλήση, εάν άλλαξε η ημερομηνία ενός γεγονότος και πολλά ακόμη. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις γνωστοποιήσεων ώστε να βλέπετε μόνο αυτές που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

    Τρεις ομάδες γνωστοποιήσεων και μια μεμονωμένη γνωστοποίηση στην οθόνη κλειδώματος: δύο γνωστοποιήσεις Μηνυμάτων, τρεις γνωστοποιήσεις Mail, δύο γνωστοποιήσεις Slack και μία γνωστοποίηση Ημερολογίου.

    Δείτε τις γνωστοποιήσεις σας στο Κέντρο γνωστοποιήσεων

    Για να δείτε τις γνωστοποιήσεις σας στο Κέντρο γνωστοποιήσεων, κάντε ένα από τα εξής:

    • Στην οθόνη κλειδώματος: Σαρώστε προς τα πάνω από τη μέση της οθόνης.
    • Σε άλλες οθόνες: Σαρώστε προς τα κάτω από την πάνω δεξιά πλευρά. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα πάνω για να δείτε παλαιότερες γνωστοποιήσεις, αν υπάρχουν.

    Για κλείσιμο του Κέντρου γνωστοποιήσεων, σαρώστε προς τα πάνω από την κάτω πλευρά με ένα δάχτυλο ή πατήστε το κουμπί Αφετηρίας (σε iPhone με κουμπί Αφετηρίας).

    Απόκριση σε γνωστοποιήσεις

    Όταν έχετε πολλές γνωστοποιήσεις στο Κέντρο γνωστοποιήσεων ή στην οθόνη κλειδώματος, ομαδοποιούνται κατά εφαρμογή, κάτι που καθιστά ευκολότερη την προβολή και τη διαχείρισή τους. Οι γνωστοποιήσεις από ορισμένες εφαρμογές μπορεί επίσης να είναι ομαδοποιημένες κατά οργανωτικές δυνατότητες εντός της εφαρμογής, για παράδειγμα κατά θέμα ή συνομιλία. Οι ομαδοποιημένες γνωστοποιήσεις εμφανίζονται ως μικρές στοίβες, με την πιο πρόσφατη ειδοποίηση στο πάνω μέρος.

    Τρεις ομάδες γνωστοποιήσεων και μια μεμονωμένη γνωστοποίηση στην οθόνη κλειδώματος: Δύο γνωστοποιήσεις Μηνυμάτων, τρεις γνωστοποιήσεις Mail, δύο γνωστοποιήσεις Slack και μία γνωστοποίηση Ημερολογίου.

    Κάντε ένα από τα ακόλουθα:

    • Για ανάπτυξη μιας ομάδας γνωστοποιήσεων ώστε να εμφανιστούν μεμονωμένα: Αγγίξτε την ομάδα. Για να κλείσετε την ομάδα, αγγίξτε «Εμφάνιση λιγότερων».
    • Για προβολή μιας γνωστοποίησης και εκτέλεση γρήγορων ενεργειών, αν προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα η εφαρμογή (σε υποστηριζόμενα μοντέλα): Αγγίξτε παρατεταμένα τη γνωστοποίηση.
    • Για άνοιγμα της εφαρμογής μιας γνωστοποίησης: Αγγίξτε τη γνωστοποίηση.

    Προγραμματισμός μιας σύνοψης γνωστοποιήσεων

    Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύνοψη των γνωστοποιήσεών σας ώστε να φτάνουν κάθε ημέρα σε μια συγκεκριμένη ώρα. Αυτό βοηθά στη μείωση των περισπασμών κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορείτε να δείτε τις γνωστοποιήσεις όταν σας βολεύει.

    Η σύνοψη γνωστοποιήσεων είναι εξατομικευμένη για εσάς και ταξινομείται έξυπνα κατά προτεραιότητα, με βάση τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές σας και οι πιο σχετικές γνωστοποιήσεις εμφανίζονται στο πάνω μέρος. Η σύνοψη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν χρησιμοποιείτε τη Συγκέντρωση για καθυστέρηση των γνωστοποιήσεων όταν θέλετε να επικεντρωθείτε σε μια δραστηριότητα.

    Μια σύνοψη των γνωστοποιήσεων που έφτασαν ενώ ήταν ενεργή η Προγραμματισμένη σύνοψη στις ρυθμίσεις των Γνωστοποιήσεων. Αυτές οι γνωστοποιήσεις ήταν αποθηκευμένες στο Κέντρο γνωστοποιήσεων μέχρι την προγραμματισμένη ώρα παράδοσης της σύνοψης.
    1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Γνωστοποιήσεις» > «Προγραμματισμένη σύνοψη» και ενεργοποιήστε την «Προγραμματισμένη σύνοψη».
    2. Επιλέξτε τις εφαρμογές που θα συμπεριληφθούν στη σύνοψη.
    3. Καθορίστε μια ώρα για τη σύνοψη. Αν θέλετε να λαμβάνετε μια πρόσθετη σύνοψη, αγγίξτε «Προσθήκη σύνοψης».
    4. Αγγίξτε «Α έως Ω» στο τμήμα «Εφαρμογές στη σύνοψη» και μετά βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες οι εφαρμογές που θέλετε να συμπεριλαμβάνονται στη σύνοψη.

    Προβολή, απόρριψη, εκκαθάριση και σίγαση γνωστοποιήσεων

    Με ορατές τις γνωστοποιήσεις στο iPhone, κάντε ένα από τα ακόλουθα:

    • Χειρισμός γνωστοποίησης που λαμβάνετε κατά τη χρήση άλλης εφαρμογής: Τραβήξτε την προς τα κάτω για προβολή της και μετά σαρώστε προς τα πάνω για να την απορρίψετε.
    • Εκκαθάριση γνωστοποιήσεων: Σαρώστε προς τα αριστερά σε μια γνωστοποίηση ή ομάδα γνωστοποιήσεων και μετά αγγίξτε «Εκκαθάριση» ή «Εκκαθάριση όλων».
    • Σίγαση γνωστοποιήσεων για μια εφαρμογή: Σαρώστε προς τα αριστερά στη γνωστοποίηση ή την ομάδα γνωστοποιήσεων, αγγίξτε «Επιλογές» και μετά αγγίξτε μια επιλογή για σίγαση των γνωστοποιήσεων της εφαρμογής για μία ώρα ή μία ημέρα. Αυτή η ενέργεια στέλνει τις γνωστοποιήσεις απευθείας στο Κέντρο γνωστοποιήσεων και δεν επιτρέπει να εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος, να αναπαράγουν ήχο, να ενεργοποιούν την οθόνη ή να εμφανίζουν μπάνερ. Αν επιθυμείτε εκ νέου εμφάνιση και ακρόαση αυτών των γνωστοποιήσεων, σαρώστε προς τα αριστερά σε μια γνωστοποίηση στο Κέντρο γνωστοποιήσεων, αγγίξτε «Επιλογές» και μετά αγγίξτε «Αποσίγαση».
    • Απενεργοποίηση γνωστοποιήσεων για μια εφαρμογή ή ομάδα γνωστοποιήσεων: Σαρώστε προς τα αριστερά σε μια γνωστοποίηση ή ομάδα γνωστοποιήσεων, αγγίξτε «Επιλογές» και μετά αγγίξτε «Απενεργοποίηση».
    • Αλλαγή του τρόπου εμφάνισης γνωστοποιήσεων σε μια εφαρμογή: Σαρώστε προς τα αριστερά σε μια γνωστοποίηση, αγγίξτε «Επιλογές» και μετά αγγίξτε «Προβολή ρυθμίσεων».
    • Εκκαθάριση όλων των γνωστοποιήσεων στο Κέντρο γνωστοποιήσεων: Μεταβείτε στο Κέντρο γνωστοποιήσεων, αγγίξτε το κουμπί «Εκκαθάριση όλων» και μετά αγγίξτε «Εκκαθάριση».
    • Σίγαση όλων γνωστοποιήσεων: Ενεργοποίηση ρύθμισης «Μην ενοχλείτε».

    Όταν δεν έχετε χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή για αρκετό καιρό, το Siri προτείνει να απενεργοποιήσετε τις γνωστοποιήσεις για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

    Εμφάνιση πρόσφατων γνωστοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος

    Μπορείτε να επιτρέψετε την πρόσβαση στο Κέντρο γνωστοποιήσεων από την οθόνη κλειδώματος.

    1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Face ID και κωδικός» (σε iPhone με Face ID) ή «Touch ID και κωδικός» (σε άλλα μοντέλα iPhone).
    2. Εισαγάγετε τον κωδικό σας.
    3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε το Κέντρο γνωστοποιήσεων (στο τμήμα «Να επιτρέπεται η πρόσβαση από κλειδωμένη οθόνη»).
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.