19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Περισσότερες αναφορές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple δείχνουν ένα επερχόμενο mini-LED iPad Pro

    Έχουμε διαβάσει τον τελευταίο χρόνο μια σειρά από αναφορές για την έλευση ενός mini-LED iPad Pro με την τεχνολογία αυτή στην οθόνη να κάνει την εμφάνιση της πρώτα στο 12.9 ιντσών μοντέλο. Οι νεότερες αναφορές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple επιβεβαιώνουν μια τέτοια φήμη.

    Αυτό που κανείς δεν μπορεί ακόμη να πει με σιγουριά είναι το πότε αυτή η συσκευή θα παρουσιαστεί επίσημα από την Apple.

    Το δημοσίευμα λοιπόν σήμερα του Digitimes δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα ως προς την υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας από την Apple.

    Ennostar to start production of miniLED BLUs soon reportedly for Apple.

    Ennostar will kick off production of miniLED backlight units (BLU) at the end of first-quarter 2021 or in the second quarter, according to industry sources.

    Να υπενθυμίσουμε πως iPads και MacBooks έχουν LCD οθόνες που χρειάζονται οπίσθιο φωτισμό. Η τωρινή γενιά λοιπόν για αυτό τον σκοπό χρησιμοποιεί LEDSs και ανάλογα το μέγεθος της οθόνης μπορεί να έχουμε από μερικές δεκάδες σε μερικές εκατοντάδες LEDs.

    Με την mini-LED τεχνολογία το μέγεθος των LEDs μειώνεται δραματικά και έτσι μεγαλύτερες οθόνες μπορούν πολλοί περισσότερα. Αυτό δίνει αυτόματα καλύτερο έλεγχο στον φωτισμό της οθόνης με καλύτερη φωτεινότητα και πιο βαθύ μαύρο. Επίσης γίνεται καλύτερη διαχείριση στην ενέργεια και άρα στην αυτονομία της συσκευής.

    Η Apple δουλεύει πάνω σε αυτή την τεχνολογία για κάποιο διάστημα τώρα και αναμένουμε να την δούμε στο νεότερο 12.9 ιντσών iPad Pro φέτος καθώς και στα φημολογούμενο 14 και 16 ιντσών MacBook Pro μοντέλα.

    Να τονίσουμε ακόμη μια φορά πως αυτή η τεχνολογία δεν θα πρέπει να συγχέεται με την microLED που είναι η επόμενης γενιάς τεχνολογία που θα αντικαταστήσει την OLED τεχνολογία.

    The technology is not to be confused with microLED, which is the next-gen display technology expected to replace OLED.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.