22.4 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις και αποδόσεις των M1 Pro και M1 Max η Intel ακόμη ελπίζει πως θα συνεργαστεί με την Apple

    Μόλις δύο μέρες μετά την έλευση των νέων επεξεργαστών της Apple, M1 Pro και M1 Max, που ουσιαστικά αποτελούν και τους πρώτου high end επαγγελματικούς επεξεργαστές της εταιρείας σχεδιασμένοι για Mac, η Intel φαίνεται πως κάνει ακόμη μια προσπάθεια να κερδίσει ως πελάτη της την Apple.

    Μια ημέρα λοιπόν πριν το Unleashed event ο Intel CEO Pat Gelsinger ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι η Apple απομακρύνεται από τους επεξεργαστές της εταιρείας του ακόμη ελπίζει πως κάποια στιγμή θα γυρίσει ως πελάτης. Να θυμίσουμε πως τον Ιούνιο του 2020 η Apple είχε ανακοινώσει την 2ετών μετάβαση από Intel επεξεργαστές σε δικούς της σχεδιασμού ARM επεξεργαστές για τα Mac και συνεχίζει σε αυτή την γραμμή με αμείωτο ρυθμό.

    Σήμερα με δημοσίευμα του DigiTimes η Intel φαίνεται πως προσπαθεί να κερδίσει πίσω την Apple. Σύμφωνα με αυτό η Intel αλλά και η Samsung θέλουν να πάρουν παραγγελίες από την Apple κατασκευάζοντας τους επεξεργαστές της. Αν η Apple έκανε μια τέτοια κίνηση αυτό θα σήμαινε πως δεν θα στηριζόταν αποκλειστικά στην TSMC για την κατασκευή των επεξεργαστών της μια κίνηση βέβαια που πολλοί θεωρούν πολύ δύσκολη να γίνει.

    Η Intel αυτή την στιγμή βγάζει ένα πολύ μπερδεμένο πρόσωπο προς τα έξω. Αν και ο ίδιος ο CEO της εταιρείας έχει εκφράσει πολλές φορές της επιθυμία του να κερδίσει πίσω την Apple την ίδια στιγμή η εταιρεία τρέχει καμπάνιες marketing που κατηγορούν τα Mac.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.